26.9 C
Belgrade

Pripremna nastava za srednjoškolce

Kancelarija za mlade i Gradska opština Obrenovac organizuju pripremnu nastavu za upis na fakultete za učenike završnih razreda srednjih škola.

Uroš Mirićić, direktor Kancelarije za mlade opštine Obrenovac je izjavio da se po ugledu na pripremnu nastavu za učenike osnovnih škola po prvi put organizuje i dodatna nastava za srednjoškolce.

– Početkom drugog polugodišta pustili smo anketu svim direktorima koji su to prosledili đacima. Učenici su birali predmete koji su im potrebni za upis na fakultete. U Poljoprivredno-hemijskoj školi imamo časove hemije u Tehničkoj imamo poslovnu ekonomiju i srpski jezik, dok u Gimnaziji imamo srpski jezik i matematiku – rekao je Mirićić i dodao da je zadovoljan sa odzivom učenika.

– Prepoznali smo potrebu ove godine da zbog velikog broja časova koji su imali onlajn da imaju upravo i taj vid časova uživo i podršku nastavnika. Mi smo tu kao Gradska opština da ih podržimo i poželimo puno sreće na prijemnom, da upišu željene fakultete. To nije kraj naše brige o njima, kada postanu studenti mi ih nagrađujemo studentskim stipendijama i letovanjem na ostrvu Zakintos. To je dokaz da je Gradska opština i Kancelarija za mlade uvek uz mlade ljude u Obrenovcu – zaključio je Mirićić.

Dragoljub Zlatanović, direktor Poljoprivredno-hemijske škole u Obrenovcu je naveo da svaka pomoć u vidu dodatne nastave učenicima mnogo znači.

– Kancelarija za mlade i Gradska opština Obrenovac su podržale ovu inicijativu. Mene raduje što ima dosta učenika i veliki je odziv, nakon ankete kada su izabrali koji će predmet mi smo to održali. Nastava će se realizovati bukvalno do samog polaganja prijemnog ispita – saopštio je Zlatanović i dodao da će učenici dodatne časove hemije pohađati dva do tri puta nedeljno.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...