19.6 C
Belgrade

Pripremna nastava za učenike završnog razreda osnovne škole

Gradska opština Zvezdara, u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu, organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz srpskog jezika i matematike, kao deo podrške učenicima osmog razreda za polaganje završnog ispita u školskoj 2021/2022. Ovakav vid nastave je organizovan i prošle školske godine i zvezdarski učenici su na završnom ispitu postigli bolje rezultate na završnom ispitu u odnosu na prethodnu godinu.

Pripremna nastava počinje 19. februara i trajaće do 12. juna 2022. godine. U skladu sa preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, časovi matematike i srpskog jezika će se održavati uživo onlajn:

  • subotom, od 12:00 do 14:00, časovi matematike
  • nedeljom, od 12:00 do 14:00, časovi srpskog jezika i književnosti, po planu koji je u prilogu ovog teksta.

Sa ciljem sveobuhvatne pripreme učenika osmih razreda koji pohađaju osnovne škole na Zvezdari, održaće se 14 dvočasa srpskog jezika i 14 dvočasa matematike. Jedan dvočas iznosi 120 minuta, a planom je predviđeno da učenici pređu gradivo viših razreda osnovne škole, obnove i unaprede stepen znanja, kao i da se kroz rešavanje zadataka osnovnog, srednjeg i naprednog nivoa pripreme za završni ispit. Sadržaj časova je usklađen sa programom koji je dat u zbirkama zadataka za pripremu učenika osmog razreda za završni ispit. Učenici će moći da postavljaju pitanja u toku predavanja, imaće kratke testove u vezi sa pređenim gradivom, a časovi će se snimati i biće dostupni učenicima sve do polaganja završnog ispita, odnosno do kraja godine.

Časove srpskog jezika držaće Jadranka Milošević, profesorka srpskog jezika i književnosti, doktor nauka, koja je u svojoj profesionalnoj karijeri radila kao nastavnik i direktor škole, a časove matematike Marijana Milošević, profesorka matematike u Geodetsko tehničkoj školi, koja je za pedagoški rad sa mladima više puta nagrađivana.

Osnovne škole su dostavile spiskove zainteresovanih učenika i oni će mejlom biti obavešteni o početku realizacije nastave i biće im prosleđen link preko koga će pratiti nastavu. Takođe, link je prosleđen i direktorima škola, kako bi odeljenjske starešine osmih razreda obavestile učenike, kao i predstavnicima Opštinskog saveta roditelja.

Učenicima želimo uspešnu pripremu za polaganje završnog ispita.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °