2.8 C
Belgrade

Priznanje Beogradskom maratonu

Beogradski maraton dobio je priznanje „Pobratimski maraton” na svečanosti koja je upriličena u Čikagu pred 44. „Bank of America Chicago marthon”, saopšteno je iz Beogradskog maratona. 

Na svečanosti organizovanoj u Čikagu, nagradu je u ime Beogradskog maratona primio direktor Darko Habuš.

– Čikago je najveći srpski grad van Srbije u kojem živi između 300.000 i 400.000 Srba. Beograd je grad-pobratim Čikaga od 2005. godine, čime su ozvaničeni kulturni, istorijski i ekonomski odnosi. Ponosan sam što smo dobili ovo priznanje – rekao je Darko Habuš.

Delegacije Beogradskog maratona i Turističke organizacije Beograda prisutne su i na izlagačkom sajmu koji traje tri dana uoči Čikaškog maratona, na kome zajedno predstavljaju grad Beograd i Beogradski maraton. Delegacija Beogradskog maratona je takođe i gost organizacionog tima Čikaškog maratona, te je imala priliku da učestvuje u svim pripremnim radnjama, ali i da se upozna sa novitetima koje primenjuju. Takođe, delegacija je upoznata sa softverskim rešenjima i načinima organizacije drugog po veličini maratona u svetu, na kome će ove godine nastupiti blizu 43.000 učesnika iz celog sveta.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
3.2 ° C
3.7 °
1.9 °
61 %
9.3kmh
20 %
Уто
3 °
Сре
11 °
Чет
16 °
Пет
17 °
Суб
14 °