4.4 C
Belgrade

Priznanje Beogradskom maratonu

Beogradski maraton dobio je priznanje „Pobratimski maraton” na svečanosti koja je upriličena u Čikagu pred 44. „Bank of America Chicago marthon”, saopšteno je iz Beogradskog maratona. 

Na svečanosti organizovanoj u Čikagu, nagradu je u ime Beogradskog maratona primio direktor Darko Habuš.

– Čikago je najveći srpski grad van Srbije u kojem živi između 300.000 i 400.000 Srba. Beograd je grad-pobratim Čikaga od 2005. godine, čime su ozvaničeni kulturni, istorijski i ekonomski odnosi. Ponosan sam što smo dobili ovo priznanje – rekao je Darko Habuš.

Delegacije Beogradskog maratona i Turističke organizacije Beograda prisutne su i na izlagačkom sajmu koji traje tri dana uoči Čikaškog maratona, na kome zajedno predstavljaju grad Beograd i Beogradski maraton. Delegacija Beogradskog maratona je takođe i gost organizacionog tima Čikaškog maratona, te je imala priliku da učestvuje u svim pripremnim radnjama, ali i da se upozna sa novitetima koje primenjuju. Takođe, delegacija je upoznata sa softverskim rešenjima i načinima organizacije drugog po veličini maratona u svetu, na kome će ove godine nastupiti blizu 43.000 učesnika iz celog sveta.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
4.4 ° C
5.2 °
3.8 °
67 %
5.1kmh
75 %
Сре
4 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °