11.4 C
Belgrade

Produžen Kolektivni ugovor za zaposlene u predškolskim ustanovama

Kolektivni ugovor za oko 9.000 zaposlenih u predškolskim ustanovama grada Beograda produžen je na još godinu dana i njegove odredbe važiće do juna 2023. godine, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Ovo su odredbe koje smo sa sindikatima usaglasili 2019. godine, oni su njima zadovoljni i dogovoreno je da se njegovo važenje produži. Kolektivni ugovor je dobar, orijentisan je ka zaštiti zaposlenih, podsticajima i podršci i obuhvata daleko širi spektar pomoći u odnosu na republički – rekao je Gak.

Kako je objasnio, ugovorom su obezbeđeni sistematski zdravstveni pregledi svih zaposlenih ali i solidarna novčana pomoć u slučaju težih bolesti i smrtnih slučajeva u porodici, novčana podrška za rođenje dece, materijalna pomoć onima kojima je to potrebno i slično.

– Ugovor predviđa i jubilarne nagrade za 40 godina rada u predškolstvu ali i novogodišnje paketiće za decu zaposlenih i novčanu novogodišnju i osmomartovsku čestitku za zaposlene. Takođe, svi zaposleni u našim ustanovama pokriveni su i osiguranjem od posledica nesrećnog slučaja ili nezgode 24 časa, ne samo tokom radnog vremena – rekao je Gak.

On je istakao da su osim plate i uslova rada, ovakve dodatne stvari važne svim zaposlenima u ovom sektoru.

– Nastavljamo sa dodatnom podrškom svima, a posebno onima kojima je to potrebno u nekim teškim životnim situacijama. Stalo nam je da ljudi koji se bave jednim od najodgovornijih poslova u gradu budu zadovoljni – zaključio je Gak.

Grad Beograd ima 17 predškolskih ustanova sa više od 300 vrtića u koje ide oko 58.000 dece.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °