0.7 C
Belgrade

Produžen rok prijave za BG praksu

Ovog leta više od 110 studenata Univerziteta u Beogradu imaće priliku da stekne prvo radno iskustvo u struci u institucijama Grada Beograda. Studente očekuju mentori iz gradskih preduzeća, opština, ustanova kultura i sekretarijata Beograda, koji su obučeni za rad sa studentima i spremni da im budu pomoć i podrška tokom tri meseca rada.

– Sa ponosom mogu da kažem da BG praksa nastavlja da raste. Ove godine je veći broj institucija otvorio svoja vrata praktikantima i raznovrsnija je ponuda dostupnih pozicija. U odnosu na prethodnu godinu, neto iznos koji će polaznici prakse dobiti je 20.000 dinara, umesto 10.000 dinara koliko je iznosio prošle godine. Zato pozivam sve studente završnih godina fakulteta u okviru Univerziteta u Beogradu da se prijave na ovogodišnju BG praksu i steknu iskustvo u struci – poručio je Vuk Mirčetić, član Gradskog veća, koji je ove godine zadužen za program BG praksa 2023.

Katarina Manojlović Nikolić iz Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu rekla je da je BG praksa odlična prilika da se teorijska znanja stečena na fakultetu primene u praksi. 

– Praktikanti će ove godine biti angažovani na različitim poslovima i mogu dati svoj doprinos na različite načine. Neki od njih baviće se analiziranjem kapaciteta raskrsnica i saobraćajnica kroz procedure modelovanja saobraćaja u Sekretarijatu za saobraćaj, ili aktivnostima sređivanja muzejske zbirke, ili osmišljavanjem programa poseta Muzeju grada Beograda. Takođe, studenti uključeni u program BG prakse moći će da prate aktivnosti na gradilištima u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, ili da pomognu u poboljšanju procesa digitalne transformacije u preduzeću „Pogrebne usluge”, ili da daju kreativni doprinos idejama kako obogatiti turističku ponudu. Naravno, prilika je mnogo više i sve su izlistane u konkursu – poručuje Katarina Manojlović Nikolić.

Studenti mogu da se upoznaju sa više od 89 različitih konkursa u programu BG praksa 2023 i odaberu poziciju za koju žele da se prijave. Na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa nalazi se link ka prijavnom formularu za konkurs i „Vodič kroz konkurs” sa pozicijama organizovanim prema fakultetima Univerziteta u Beogradu, kao i odgovori na najčešće postavljena pitanja studenata o procesu prijave, radnom vremenu, uslovima…

Rok za prijavu na konkurs je produžen do 14. maja u 23.59 časova. Svim polaznicima programa tokom tri meseca trajanja prakse biće obezbeđena novčana nadoknada u visini od 20.000 dinara mesečno. Angažovanje u programu kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu nosi i dodatne/nekumulativne/ ESPB bodove.

Program BG praksa se realizuje od 2010. godine zahvaljujući uspešnoj saradnji Univerziteta u Beogradu sa Gradom Beogradom, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Program je rezultat zajedničkog nastojanja da što veći broj studenata Univerziteta u Beogradu stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i tako unapredi svoje akademsko obrazovanje. Proistekao je iz potrebe da se što većem broju mladih ljudi sa univerzitetskom diplomom pruži podrška u profesionalnom usavršavanju, ali i iz prepoznavanja važnosti ideje da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo poslovnih strategija javnih preduzeća u Beogradu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
0.7 ° C
1.3 °
-0.9 °
71 %
1.5kmh
0 %
Пон
3 °
Уто
7 °
Сре
5 °
Чет
2 °
Пет
4 °