26.1 C
Belgrade

Produženo radno vreme dnevnih centara za lica bez krova nad glavom

U saradnji sa Crvenim krstom produženo je radno vreme dnevnih centara za sat vremena i vikendom, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu. 

– Trenutno rade dva prihvatna centra, jedan je u Solunskoj broj 14 u Starom gradu i drugi na Voždovcu u Ulici Milorada Umljenovića 18. Zbog hladnog talasa i temperatura ispod nule omogućili smo produženo radno vreme dnevnih centara od 11 do 14 časova radnim danima i vikendom, kao i dodatne kapacitete. Korisnici u dnevnim centrima mogu da dobiju kuvani obrok, paket odeće i higijenska sredstva, a u Solunskoj ulici imaju i uslugu kupanja – poručila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je izjavila da Sekretarijat za socijalnu zaštitu, u saradnji sa Crvenim krstom Beograd, od 2020. godine sprovodi uslugu dnevnih prihvatnih centara za lica bez krova nad glavom. U 2021. godini registrovano je 9.676 poseta dnevnim centrima, a 393 puta su lica bez krova nad glavom koristila uslugu kupanja.

– Zajedničkom saradnjom svih institucija sistema, ali i uz dobru volju naših sugrađana možemo pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija. Ovom prilikom bih zamolila sve Beograđane da ukoliko primete lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, o tome obaveste policiju, komunalnu miliciju ili centar za socijalni rad – zaključila je sekretarka za socijalnu zaštitu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
25.5 ° C
26.3 °
23.6 °
54 %
3.1kmh
0 %
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
28 °
Пет
28 °
Суб
28 °