16.8 C
Belgrade

Program u čast Grčke na Topličinom vencu

Član Gradskog veća Vuk Mirčetić prisustvovao je danas, u okviru manifestacije „Dani slobode 2022”, na Topličinom vencu programu Omladinskog pozorišta „Dadov” kojim se odaje priznanje srpsko-grčkom savezništvu u Prvom svetskom ratu.

Mirčetić je istakao da je veoma važno da čuvamo kulturu sećanja na one koji su svoje živote dali da bi mi danas živeli bolje.

– Kao narod treba da pokažemo složnost, da zbijemo naše redove i da apsolutno nikada ne zaboravimo naš bratski grčki narod, koji je uvek bio uz nas kada nam je bilo teško. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti jer period koji nam dolazi neće biti lak ni za koga od nas – poručio je Mirčetić.

Konzul Ambasade Grčke u Beogradu Konstantinos Androulakis je istakao da su Grčka i Srbija u oba svetska rata bile na istoj strani boreći se za svoje domovine i svoje narode, kao i za viši zajednički cilj – slobodu. On je istakao da dva naroda spajaju viševekovne zajedničke veze koje treba da nastavimo da jačamo u budućnosti.

Tom prilikom izvedena je predstava o dr Platonu Papakostopulosu, prvom lekaru specijalisti u Srbiji. On je u Velikom ratu učestvovao u činu sanitetskog majora, žrtvovao svoj život na dužnosti lekara i taj njegov čin kao narod ne smemo zaboraviti.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
17.6 ° C
18 °
16.8 °
50 %
4.1kmh
40 %
Уто
17 °
Сре
17 °
Чет
18 °
Пет
22 °
Суб
20 °