15.1 C
Belgrade

Program „Voda nije babaroga”

Integralni razvoj dece, zadovoljavanje potreba dece za kretanjem, razvoj zdravstvene kulture u svrhu očuvanja i unapređenja ličnog zdravlja i zdravlja okoline, kao i stvaranje trajne navike da fizičko vežbanje i trening budu sastavni deo svakodnevnog života, ciljevi su programa „Voda nije babaroga”, saopštio je Sekretarijat za sport i omladinu.

Primenom sredstava fizičkog vaspitanja i treninga otvara se mogućnost za sticanjem novih znanja, veština i navika potrebnih za usvajanje novih motoričkih aktivnosti.

Specifični ciljevi programa „Voda nije babaroga” su popularizacija plivanja kao bazičnog sporta, otkrivanje i podsticanje talentovanosti za sport, izbegavanje negativnih efekata prerane sportske specijalizacije, druženje dece kroz realizaciju sportskih aktivnosti, kao i stvaranje zdravog sistema vrednosti i negovanje duha zajedništva.

Na kraju obuke vrši se provera uspešnosti obuke, a dete koje uspešno prođe kroz obuku plivanja dobija prigodnu diplomu i bedž.

Realizacija programa će se vršiti radnim danima, od 27. marta do 28. aprila, u terminima od 10.50 do 12.30 časova i od 17 do 18.30 časova, u Ulici omladinskih brigada 138.

U ovaj program uključuju se deca koja su se prijavila po slobodnom izboru, uzrasta prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda, navodi se u saopštenju.

Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.7 ° C
15.8 °
13.7 °
96 %
1.5kmh
0 %
Пон
23 °
Уто
25 °
Сре
20 °
Чет
25 °
Пет
18 °