2.5 C
Belgrade

Program „Voda nije babaroga”

Integralni razvoj dece, zadovoljavanje potreba dece za kretanjem, razvoj zdravstvene kulture u svrhu očuvanja i unapređenja ličnog zdravlja i zdravlja okoline, kao i stvaranje trajne navike da fizičko vežbanje i trening budu sastavni deo svakodnevnog života, ciljevi su programa „Voda nije babaroga”, saopštio je Sekretarijat za sport i omladinu.

Primenom sredstava fizičkog vaspitanja i treninga otvara se mogućnost za sticanjem novih znanja, veština i navika potrebnih za usvajanje novih motoričkih aktivnosti.

Specifični ciljevi programa „Voda nije babaroga” su popularizacija plivanja kao bazičnog sporta, otkrivanje i podsticanje talentovanosti za sport, izbegavanje negativnih efekata prerane sportske specijalizacije, druženje dece kroz realizaciju sportskih aktivnosti, kao i stvaranje zdravog sistema vrednosti i negovanje duha zajedništva.

Na kraju obuke vrši se provera uspešnosti obuke, a dete koje uspešno prođe kroz obuku plivanja dobija prigodnu diplomu i bedž.

Realizacija programa će se vršiti radnim danima, od 27. marta do 28. aprila, u terminima od 10.50 do 12.30 časova i od 17 do 18.30 časova, u Ulici omladinskih brigada 138.

U ovaj program uključuju se deca koja su se prijavila po slobodnom izboru, uzrasta prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda, navodi se u saopštenju.

Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °