18.6 C
Belgrade

Projekat „Tata, mama, igrajte se sa nama“ u parku na Banovom brdu

Proleće je u Predškolskoj ustanovi Čukarica pokrenulo nove programe koji se realizuju u vrtićima u okviru projekta „Tata, mama, igrajte se sa nama“. Kratki programi se realizuju kroz projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. Predstavnici PU Čukarica iskoristili su resurs parka na Banovom brdu u blizini vrtića „Radosno detinjstvo“ u kome realizuju aktivnosti sa decom i roditeljima i tom prilikom podelili deci edukativne pakete.

Program je obišla članica Opštinskog veća Stana Lukić koja je istakla da joj je veliko zadovoljstvo što je Gradska opština Čukarica uključena u projekat Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

“Trudićemo se da budemo podrška Predškolskoj ustanovi Čukarica u svim projektnim aktivnostima kako bismo povećali obuhvat dece koja nisu u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Zajedno sa PU pripremamo okrugli sto na kojem će učestvovati sve relevantne institucije iz lokalne zajednice, a pored njih predstavnici Ministarstva, Grada Beograda, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, nevladinih i romskih organizacija i drugi”, istakla je Stana Lukić.

Na nekoliko različitih lokacija na Čukarici, deca koja nisu uključena u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, imaju priliku da, zajedno sa svojim roditeljima, u dvosatnim ili trosatnim druženjima, dva puta nedeljno, u sigurnom i podsticajnom okruženju istražuju, uče, igraju se i druže.

Pored programa koji se realizuje u parku, kratki programi se realizuju i u vrtiću Gorica u „Sremčici“. U različite oblike i programe uključeno je 40 dece koja nisu bila u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Ovaj projekat, uz finansijsku podršku Svetske banke, realizuje se u PU Čukarici od novembra meseca 2019.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
18.6 ° C
19.2 °
17.6 °
40 %
0.9kmh
75 %
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
26 °
Чет
28 °
Пет
27 °