14.6 C
Belgrade

Projekat „Uvećanje operativnijih kapaciteta amaterske radio-mreže u vanrednim situacijama“ održan na Novom Beogradu

Na opštini Novi Beograd, u nedelju 07. novembra, izvedena je završna pokazna vežba u okviru projekta „Uvećanje operativnijih kapaciteta amaterske radio-mreže u vanrednim situacijama“.

Projekat je sproveo Radio-klub „Novi Beograd“ u saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije koje je sufinansiralo ovaj projekat. Događaju su prisustvovali, u svojstvu posmatrača, Srđan Minić, zamenik predsednika opštine i predstavnici Gorske službe za spasavanje.

Na završnoj vežbi, liencirani radio-amateri su pokazali svoje veštine za organizovan, efiikasan i bezbedan rad u amaterskoj radio-mreži u vanrednim situacijama, a time takođe i prezentovali mogućnosti sistema radio-veze u vanrednim okolnostima kada drugi vid komunikacije nije moguć.

Aktivnost koja je održana ovom pokaznom vežbom, potvrdila je sve veštine koje kvalifikuju klupske licencirane radio-amatere ovog kluba. Radio-klub „Novi Beograd“ je osnovan 1952.godine i jedan je od najvećih i najtrofejnijih klubova u Srbiji.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
14.6 ° C
14.8 °
13.5 °
39 %
3.1kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
22 °
Пет
25 °
Суб
29 °
Нед
24 °

Najnovije

“U prirodu po zdravlje” – Preventivna akcija Doma zdravlja „Voždovac“

Dragi Voždovčani, u cilju prevencije hroničnih, nezaraznih bolesti čiji su uzričnici fizička neaktivnost, pušenje, gojaznost, stres i drugi faktori pozovamo Vas da ovaj vikend...

Za zeleniji Beograd