38.8 C
Belgrade

Projekat za unapređenje sistema daljinskog grejanja u Beogradu

Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda učestvuje u realizaciji projekta „Integrisanje pametnih sistema za monitoring, koji koriste tehnologiju Internet pametnih uređaja u sisteme daljinskog grejanja i uvođenje plana integrisanja obnovljive energije u mrežu daljinskog grejanja u Beogradu”.

Ovaj projekat je prilika da se unapredi sistem daljinskog grejanja i doprinese smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte, kao i za transfer novih tehnologija za borbu pritiv klimatskih promena. Projekat se realizuje u saradnji sa JKP „Beogradske elektrane”, a uz podršku Vlade Republike Koreje, saopštili su danas iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda.

-Zahvaljijući uspešno započetom projektu, a u cilju razmene znanja i iskustva delegacija Beograda je posetila Republiku Koreju i upoznala sa sa primerima dobre prakse u oblasti upotrebe obnovljivih izvora energije i primene pametnih sistema za monitoring. Delegacija je posetila  koreanske toplane, deponiju koja je rekultivacijom pretvorena u park, postrojenje za tretman otpadnih voda, a u Gradskoj kući je predstavljen model pametnog grada kroz primenu inovacionih tehnologija – navodi se u saopštenju. 

Za dva meseca se očekuje i poseta delegacije Republike Koreje gradu Beogradu i to je prilika za nastavak saradnje i mogućnost da se neka od pametnih rešenja primene i u srpskoj prestonici, ističe se u saopštenju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
37.8 ° C
37.8 °
37.7 °
23 %
2.1kmh
0 %
Пет
41 °
Суб
30 °
Нед
23 °
Пон
24 °
Уто
24 °