3.9 C
Belgrade

Projekat za unapređenje sistema daljinskog grejanja u Beogradu

Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda učestvuje u realizaciji projekta „Integrisanje pametnih sistema za monitoring, koji koriste tehnologiju Internet pametnih uređaja u sisteme daljinskog grejanja i uvođenje plana integrisanja obnovljive energije u mrežu daljinskog grejanja u Beogradu”.

Ovaj projekat je prilika da se unapredi sistem daljinskog grejanja i doprinese smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte, kao i za transfer novih tehnologija za borbu pritiv klimatskih promena. Projekat se realizuje u saradnji sa JKP „Beogradske elektrane”, a uz podršku Vlade Republike Koreje, saopštili su danas iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda.

-Zahvaljijući uspešno započetom projektu, a u cilju razmene znanja i iskustva delegacija Beograda je posetila Republiku Koreju i upoznala sa sa primerima dobre prakse u oblasti upotrebe obnovljivih izvora energije i primene pametnih sistema za monitoring. Delegacija je posetila  koreanske toplane, deponiju koja je rekultivacijom pretvorena u park, postrojenje za tretman otpadnih voda, a u Gradskoj kući je predstavljen model pametnog grada kroz primenu inovacionih tehnologija – navodi se u saopštenju. 

Za dva meseca se očekuje i poseta delegacije Republike Koreje gradu Beogradu i to je prilika za nastavak saradnje i mogućnost da se neka od pametnih rešenja primene i u srpskoj prestonici, ističe se u saopštenju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.9 ° C
4.8 °
2.7 °
82 %
5.7kmh
0 %
Нед
9 °
Пон
10 °
Уто
9 °
Сре
8 °
Чет
7 °