17.6 C
Belgrade

Projekat „Žene u šahu“: Besplatna on-lajn škola o tajnama drevne igre, popularane među milionima stanovnika širom naše planete

Gradska opština Stari grad  i Šahovski savez Srbije poziva dame  sa Starog grada da se prijave za besplatnu onlajn „Školu šaha za dame“, koja se organizuje u okviru projekta „Žene u šahu”.

Besplatna on-lajn škola biće organizovana tokom narednih pet meseci, od juna do kraja oktobra 2022. godine, dva puta nedeljno, putem „Zoom” aplikacije.

Po prijavi zainteresovanih dama svakog meseca će se formirati nove grupe polaznica, a sve zainteresovane sugrađanke za šahovsku školu imaju privilegiju da same biraju mesec koji im najviše odgovara za učenje tajni ove drevne igre.

Polaznice će biti podeljene u grupe po uzrastu:

  • od 4 do 8 godina
  • od 9 do 12 godina
  • od 13 do 18 godina
  •  dame 18+

Cilj projekta je da kroz početni nivo škole šaha u Srbiji prođe 1000 žena i da se broj aktivnih pripadnica lepšeg pola koje igraju ovu drevnu igru, popularnu među milionima stanovnika širom naše planete, znatno uveća.

Autor projekta i realizator škole je dr Marija Lukić, a predavanja će držati ženski velemajstor Ana Benderać.

Projekat se organizuje uz podršku Gradske opštine Stari grad i Šahovskog saveza Srbije.

Pozivamo sve zainteresovane devojčice, devojke i dame da se prijave što pre i nauče najlepšu društvenu igru na svetu!

Za više informacija zainteresovane dame mogu pogledati sajt: www.zeneusahu.rs ili prosledite vaš mejl na elektronsku poštu: zeneusahu@gmail.com.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
17.6 ° C
17.8 °
16.4 °
48 %
4.6kmh
0 %
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
17 °
Суб
11 °
Нед
16 °