2.5 C
Belgrade

Projektom zamene kotlarnice u vrtiću na Savskom vencu do zdravijeg okruženja za najmlađe

U cilju zaštite životne sredine i ulaganja u lokalnu zajednicu, posebno njene najmlađe članove, Kompanija “Dunav osiguranje” i njeno reosiguravajuće društvo Dunav RE, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine realizovaće projekat zamene sistema grejanja u vrtiću „Pčelica“ na Savskom vencu. Tim povodom danas su vrtić posetili predsednica IO Kompanije Ivana Soković, predsednica IO Dunav RE Zorana Pejčić i predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović.

 Miloš Vidović izrazio je zadovoljstvo povodom realizacije projekta koji će doprineti čistijem vazduhu i zdravijoj životnoj sredini Savskog venca i zahvalio Dunav osiguranju i Ministarstvu zaštite životne sredine što su omogućili da grejanje u vrtiću „Pčelica“ pređe na ekološki prihvatljive energente kako bi se obezbedilo čistije i zdravije okruženje za boravak najmlađih.

-Nedavno su odobreni projekti zamene kotlarnica za grejanje u još dva vrtića Predškolske ustanove “Savski venac”, “Sveta Petka” i “Grofica Olga”, što znači da zahvaljući timskom radu i dobroj saradnji Opštine, Grada i Ministarstva spremni dočekujemo sledeću grejnu sezonu. Kao Opština trudimo se da brojnim akcijama koje organizujemo pošaljemo poruku o važnosti ekologije i na taj način damo svoj doprinos kako bi naš Savski venac bio čistija i zdravija sredina u kojoj će odrastati naša deca- poručio je Vidović.

Predsednica IO Kompanije Ivana Soković i predsednica IO Dunav RE Zorana Pejčić istakle su da je poboljšanje kvaliteta vazduha jedan od prioriteta u radu njihovih kompanija, a realizacija ove akcije uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine potvrda je uspešne saradnje i partnerstva.

-Podižući svest o značaju zaštite životne sredine, pre svega ulaganjem u projekte kojima se stvara zdravije okruženje za decu, ponosni smo što Kompanija “Dunav” i njeno reosiguravajuće društvo „Dunav RE“  pružaju doprinos kako bi još jedan vrtić na opštini Savski venac prešao na ekološki prihvatljiv sistem grejanja- navela je predsednica Izvršnog odbora ove Kompanije Ivana Soković, dodajući da „Dunav“ dugi niz godina osigurava svu decu u okviru 17 predškolskih ustanova na teritoriji grada Beograda.

-Kroz projekat društvene odgovornosti „Prijatelj od detinjstva“ Dunav osiguranje nastavlja svoju misiju ulaganja u najmlađe, a obeležavanje Dana Kompanije prilika je da pokažemo da brinemo o onima sa kojima gradimo sigurnu budućnost- zaključila je Soković.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °