1.1 C
Belgrade

Promena režima rada linija javnog prevoza tokom izvođenja radova u Ulici cara Nikolaja II

Tokom izvođenja radova na izgradnji toplovodnog priključka u Ulici cara Nikolaja II, u visini kućnog broja 1, od 16. aprila do 18. aprila doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 1 – Radovi podrazumevaju zauzeće desne i srednje saobraćajne trake Ulice cara Nikolaja II u dužini od oko 50 metara, neposredno posle zone raskrsnice sa Čuburskom ulicom gledano u smeru ka Crvenom krstu; 
Faza 2 – Radovi podrazumevaju zauzeće leve i srednje saobraćajne trake Ulice cara Nikolaja II u dužini od oko 50 metara, neposredno posle zone raskrsnice sa Čuburskom ulicom gledano u smeru ka Crvenom krstu. 

Tokom izvođenja obe faze radova, Ulica cara Nikolaja II biće pretvorena u jednosmernu na delu od zone raskrsnice sa Čuburskom ulicom do zone raskrsnice sa Ulicom Maksima Gorkog, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način: 

– trolejbuske linije 19, 22 i 29 biće privremeno ukinute; 
– lokalne autobuske linije 22A i 29A biće privremeno uspostavljene od Trga Slavija do perifernih terminusa; 
– privremeno će biti uspostavljena trolejbuska linija 22L na relaciji Studentski trg – Trg Slavija;
– vozila sa linija 83, E1 i 29N i privremenih lokalnih linija 21A, 22A i 29A, umesto ulicama Makenzijevom i Cara Nikolaja II, saobraćaće u smeru ka Trgu Slavija ulicama: Cara Nikolaja II, Maksima Gorkog, Krunskom, Baba Višnjinom, Njegoševom, Kursulinom, Makenzijevom i Trgom Slavija, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća, kao i privremeno stajalište u Ulici cara Nikolaja II kod broja 31, u smeru ka Trgu Slavija, navodi se u saopštenju. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
1.1 ° C
1.4 °
0.7 °
99 %
1.5kmh
75 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °