12.4 C
Belgrade

Proslava jubileja – 85. godina Osnovne škole „Josif Pančić“ u Galeriji `73

Povodom obeležavanje više od osam decenija od osnivanja Osnovne škole „Josif Pančić“, u nedelju 17. aprila, u Galeriji `73 obeležen je veliki jubilej ove škole.

Tom prilikom organizovan je poetsko muzički program. Likovna sekcija „Pančić“ i nastavnica Dragana Ristić Trajković priredili su završnu izložbu malih maturanata. Uz prisustvo velikog broja roditelja, baka i deka, upriličeno je veče koje će zasigurno ostaviti snažan utisak na decu koji sledeće godine kreću u svoje srednjoškolsko doba.

„Velika je čast za Galeriju `73 da je u njenom prostoru obeležen ovaj veoma važan jubilej OŠ „Josif Pančić“. To je dokaz jedne lepe saradnje koju Galerija `73 neguje sa ovom školom čije temelje je pre nešto više od osam decenija postavio jedan od najuspešniji gradonačelnika Beograda Vlada Ilić, navela je direktorka Galerije Mirela Pudar, i dodala je jedan od osnivača ove galerije, poznati vajar Dragan Mileusnić (1943-2019) završio ovu školu, kao i brojni velikani koji su živeli i bili vezani za svoju lokalnu zajednicu.

Podsećamo da su ovom svečanom događaju prisustvovali direktor Milan Bajić, kao i brojni nastavnici i učenici. Autori programa bile su nastavnice Dragana RistićTrajković, nastavnica likovne kulture kao i Petra Stojković, nastavnica muzičke kulture.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °