-0.3 C
Belgrade

Prva pomoć i užad za vuču na poklon vozačima

Vozači koje je danas zaustavila patrola saobraćajne policije u Mladenovc bili su prijatno iznenađeni. Oni koji su poštovali saobraćajne propise dobili su od Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac simbolične poklone, pakete prve pomoći i užad za vuču. Akcija je organizovana u cilju podizanja svesti vozača o mogućim rizicima prilikom upravljanja motornim vozima.

„Komisija za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Mladenovac kontinuirano sprovodi aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti vozača o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Danas smo u saradnji sa saobraćajnom policijom vozačima koji poštuju propise poklonili pakete prve pomoći i užad za vuču. Često se dešava da vozači u svom vozilu poseduju prvu pomoć kojoj je istekao rok trajanja i zato smo ovom akcijom želeli da ukažemo na to da ispravna prva pomoć u nekim situacijama može spasiti život“, rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac.

„Želimo da svim kategorijama učesnika u saobraćaju skrenemo pažnju na značaj odgovornog ponašanja. Zato tokom godine organizujemo edukacije za predškolce, učenike, vozače poljoprivrednih mašina, roditelje. Takođe, već pet punih godina sprovodimo akciju „Autosedište za svako dete“ u kojoj je više od 2.500 beba dobilo autosedište. Obezbedili smo saobraćajne poligone za četiri osnovne škole, poljoprivrednicima koji su učestvovali na tribinama poklonili smo rotaciona svetla i svetloodbojne trouglove. Uspeli smo da uredimo zone nekoliko osnovnih škola . Pokrenuli smo servis „Stop kritikovanju, daj predlog“ putem kojeg građani prijavljuju saobraćajne probleme na teritoriji naše opštine, nakon čega njihove inicijative pokrećemo kod nadležnih institucija“, rakao je Ivanović.

Komisija za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac pokloninla je paket prve pomoći i užad za vuču i novopečenim vozačima, onima koji su danas položili vožnju u dve mladenovačke auto škole.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti