12.4 C
Belgrade

Prvi „Belgrade Youth Fest” u avgustu na Kalemegdanu

Manifestacija „Belgrade Youth Fest”, namenjena mladima, u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Beograda i udruženja „Srbija je ZED – Zworld” biće održana 11. i 12. avgusta u Donjem gradu na Kalemegdanu povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih. Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, ulaz na koncerte i svi festivalski programi biće besplatni.

Sadržaj će biti podeljen na zone, „youth stage” – bina i „youth village” – edukativno-zabavni program u deset tematskih celina osmišljenih u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije, dok će se u okviru projekta „youth stars” predstaviti mladi talenti, pevači i igrači, najbolji na nedavno održanom konkursu.

Glavne zvezde festivala su Nataša Bekvalac, koja će održati koncert 11. avgusta, te Saša Kovačević i grupa „Hjurikejn”, koji će nastupati 12. avgusta.

Na konferenciji za novinare govorili su Nikola Lazić, direktor „Belgrade Youth Fest”, Milica Papić, direktorka Kancelarije za mlade Grada Beograda, i Nastasja Popović, direktorka „Youth stage”, kao i muzičari koji će održati koncerte: Nataša Bekvalac, Saša Kovačević i članice grupe „Hjurikejn”.

Milica Papić je izrazila veliko zadovoljstvo što Kancelarija za mlade ima priliku da učestvuje u organizaciji ovakve manifestacije, koja je značajna ne samo za mlade u Beogradu već i u Srbiji. Nikola Lazić je naveo da je festival posvećen mladima jedinstven i u regionu, te da se organizator postarao da zadovolji njihove kriterijume. Izvođači i predstavnici organizatora pozvali su na kraju mlade da dođu na manifestaciju i uživaju u koncertima i brojnim drugim sadržajima. 

Tematske zone koje će biti postavljene na Kalemegdanu tokom trajanja festivala biće: Eko, IT, Međugeneracijska, Kultura i tradicija, Sport, Zdravlje, Bezbednost, Zabava, Chill, Mladi i Turizam.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
82 %
2.1kmh
0 %
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °
Уто
27 °