4.4 C
Belgrade

Putevima rimskih imperatora

Gradska opština Vračar želela obradovala je najstarije sugrađana izletom u Sremsku Mitrovicu i obilaskom manastira Petkovica. Ovoga jutra Vračarske seniore na put je ispratio predsednik Gradske opštine Vračar prof.dr Milan A. Nedeljković, koji im je poželeo srećan put.

Sremska Mitrovica, grad na severu Srbije, ispod svojih ulica i trgova čuva tragove nekada raskošnog i moćnog rimskog antičkog grada Sirmijuma. Vračarski seniori će nakon obilaska znamenitosti grada posetiti i arheološki lokalitet „Carska palata Sirmijum“.

Druženje po sunčanom februarskom danu seniori nastavljaju posetom manastiru Petkovica, koji pripada Eparhiji sremskoj Srpske pravoslavne crkve i predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture od izuzetnog značaja. Ženski manastir Petkovica sa Crkvom Svete Petke nalazi se na jugozapadnom delu Fruške gore u tihoj udolini uz potok Remeta, u blizini sela Šišatovac.

Posle šetnje i boravka u prirodi, naši penzioneri imaju organizovan ručak u Mačvanskoj Mitrovici. Briga o najstarijim sugrađanima je jedan od prioriteta Opštine Vračar. Zainteresovani seniori mogu se prijaviti na broj telefona 011/3081-455, putem koga će dobiti sve potrebne informacije. Besplatni izleti deo su redovnih aktivnosti Opštine Vračar sa ciljem da se slobodno vreme najstarijih sugrađana ispuni zanimljivim i kvalitetnim sadržajima.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
4.4 ° C
5.2 °
3.8 °
67 %
5.1kmh
75 %
Сре
4 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °