-2.2 C
Belgrade

Radionica o prevenciji nasilja u porodici održana u opštini Voždovac

Radionica „Smanjenje uzroka porodičnog nasilja“ u organizaciji udruženja „Karika“ predstavila je učesnicima skupa kroz primere iz prakse, na koji način treba i mora da se reaguje i postupa u slučajevima razvoda braka, prinudnog izvršenja porodičnih odluka, vršenja roditeljskog prava i drugih porodičnih situacija kako bi se konflikti, koji su uzrok nasilja, maksimalno smanjili i izbegli.

Svoje iskustvo iz svakodnevne prakse podelile su sa okupljenima sudija Sanja Bukva, i psiholozi Centra za socijalni rad Voždovac Sonja Bioracić Nikolić i Vesna Vuletić.

One su se bavile analizom ponašanja partnera prilikom razvoda braka i situacijama koje traumatizuju  porodicu, kako ih sprečiti odnosno razrešiti i kome se obratiti za pomoć u takovj situaciji, kao i o slučajevima zloupotrebe opijata i alkohola koji izazivaju nasilno ponašanje pojedinaca u porodici.

Članica Veća Opštine Voždovac Ivana Banjac se zahvalila Udruženju „Karika“ koje će u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju i Opštinom Voždovac organizovati još jednu ovakvu radionicu 30. novembra u 17 časova.

Zainteresovani se mogu prijaviti na broj 064/1450242, imejl: udruzenje.karika @gmail.com  ili preko društvenih mreža IG: udruzenjekarika; FB: Udruženje za zaštitu dečjih i roditeljskih prava.
Broj učesnika je ograničen 
zbog epidemiološke situacije.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti