2.9 C
Belgrade

PRSLUCI GRADA BEOGRADA: Znaće se kada radnici javnih preduzeća izvode radove

Plavi prsluk, sa velikim grbom grada na poleđini postao je odnedavno obavezna uniforma svih radnika koji učestvuju u izvođenju bilo kakvih radova na teritoriji Beograda.

Ovaj, na prvi pogled, detalj, u načinu odevanja predstavnika javnih preduzeća, ali i izvođača i podizvođača radova za koje su odgovorne gradske službe, uveden je na inicijativu gradonačlenika Beograda Aleksandra Šapića, kako bi da Beograđanima bilo omogućeno da imaju jasan uvid u to ko vrši radove u njihovom gradu, kao i ko je za njih odgovoran.

Krajnji cilj koji se ovom novinom u funkcionisanju gradskih službi želi postići, kako je naveo gradonačelnik, jeste odgovornost i ubrzanje i efikasnost u izvođenju javnih radova.

Prsluk će biti isti za sve radnike na terenu, a razlikovaće se samo po tome što će, na poleđini, ispod grba Grada, biti jasno istaknut naziv preduzeća koje izvodi radove. Na ovaj način Beograđani će tačno znati šta u gradu rade gradske službe, jer će njihov rad biti transparentan i javan, samim tim što će pomenutim prslucima biti obeleženi svi koji u ime Grada Beograda u bilo kojim radovima učestvuju. Tako će biti zaštićeni i građani ali i radnici gradskih službi, zato što će se jasno videti koje stvari na ulicama našeg grada izvode radnici gradskih službi i preduzeća, i više neće biti moguće da se kaže da je nešto uradio neko drugi do Grada Beograda, i obrnuto. Benefiti nošenja prsluka će se tek videti u budućnosti kada čitava ideja zaživi, a direktno će ih osetiti kako građani, tako i svi zaposleni u gradskim službama koje izvode bilo koju vrstu radova na beogradskim ulicama.

– Nakon ovoga će se u Beogradu tačno znati šta je ono što na terenu radi Grad, a šta je ono što radi neko drugi – rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Prsluka, za sad, ima dovoljno, ali se očekuje da ih u narednom periodu, letnjim mesecima, kada su radovi u Beogradu najintenzivniji, bude potrebeno još, zato je Grad nedavno raspisao javnu nabavku za 6.000 prsluka, a ako bude bilo potrebe za dodatnim količinama, u zavisnosti od javnih preduzeća, gradska uprava će realizovati i nove nabavke.

– MIslim da smo poslednjih meseci mnogo učinili na efikasnoj realizaciji, ubrzavanju radova, na smanjivanju gužvi u saobraćaju. Probijanja rokova do sada nismo imali, iako smo završili na desetine ulica i mnoge druge radove – rekao je Šapić.

beogradski.rs / I. Ž.

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °