6.8 C
Belgrade

Radojičić: Ada Ciganlija radi 365 dana u godini, klizalište i veštačka ski-staza aktuelni zimski sadržaji

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je klizalište na Adi Ciganliji i tom prilikom podsetio da ovo beogradsko izletište i u zimskom periodu ima šta da ponudi sugrađanima. 

– Ada Ciganlija je najveći sportsko-rekreativni i kulturno-zabavni centar u Beogradu, kao i najposećenije kupalište i igralište. Tokom svakog godišnjeg doba ima bogatu ponudu najrazličitijih sadržaja, a jedno od njih je upravo i klizalište u „Kamengradu”, gde se sada nalazimo, koje radi od početka ove godine. Na 800 kvadratnih metara naši sugrađani, a posebno mališani mogu da se od 10 do 20 časova rekreiraju, zabavljaju i kližu. Pored klizališta, aktuelna je i veštačka ski-staza koja zbog bezbednog i kontrolisanog načina obuke predstavlja savršen početak za one bez ikakvog iskustva na skijama – rekao je gradonačelnik.

Kako je gradonačelnik istakao, ova zelena oaza u svojoj ponudi sadrži čak preko 50 otvorenih sportskih igrališta koja su u prethodnom periodu u potpunosti rekonstruisana (igrališta za rukomet, fudbal, tenis, košarku, bejzbol, ragbi, golf i odbojku na pesku). Tu su i sadržaji u vezi sa nešto ekstremnijim, takozvanim adrenalinskim aktivnostima, potom „velnes” programi, zabavni sadržaji za najmlađe, trim-parkovi i staze za pešačenje i biciklizam.

– Posebno bih želeo da naglasim da je Ada Ciganlija gradski park u celosti dostupan, uređen i prilagođen osobama sa invaliditetom. Za odrasle je to Centar, odnosno multifunkcionalni objekat i višenamensko sportsko igralište, a za decu sa smetnjama u razvoju tu je igralište sa posebno prilagođenom podlogom i mobilijarom – kazao je Radojičić.

Gradonačelnik je najavio da, kao i svake godine, Ada Ciganlija na vreme počinje sa pripremama za letnju sezonu, ističući da se godišnje na Adi Ciganliji održi preko 300 različitih manifestacija, a u toku godine je poseti čak oko četiri miliona posetilaca, kako domaćih tako i turista iz inostranstva.

– Uređujemo šetališta, izgrađeni su dodatni tereni za košarku i odbojku, tu je i nova trim-staza izgrađena u saradnji sa jednom farmaceutskom kompanijom u dužini od jednog kilometra, a naravno, uređuje se i prostor za plažu. U prethodnoj godini u sadržaje na Adi uloženo je više od 20 miliona dinara, a spremamo se i za narednu sezonu. Ove godine nas očekuju i dve velike sportske manifestacije koje će se održati na ovom prostoru. To su Svetski kup u veslanju i Juniorsko svetsko prvenstvo u kajaku. Grad Beograd će, kao i uvek, pomoći ta takmičenja, dati svoju logističku podršku u organizaciji i tako još jednom pokazati da je Ada Ciganlija jedno od najlepših mesta u Evropi za sport, zabavu i rekreaciju a mi svakako želimo da u budućnosti ona bude sve bolja i bogatija sadržajima – poručio je gradonačelnik Radojičić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °