16.6 C
Belgrade

Radojičić: Beograd i Bijeljina su neraskidivo povezani

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je prilikom svoje zvanične posete Bijeljini održao radni sastanak sa gradonačelnikom ovog grada Ljubišom Petrovićem i rukovodstvom  gradske uprave. Tema sastanka bili su dalji planovi za unapređenje saradnje Beograda i Bijeljine.

–  Velika mi je  čast i zadovoljstvo što sam danas imao priliku da se sastanem sa gradonačelnikom Bijeljine i njegovim saradnicima. Grad Bijeljina je druga lokalna zajednica po stepenu razvijenosti u Republici Srpskoj. Na sastanku smo se saglasili oko toga koliko je važno da nastavimo da unapređujemo saradnju Beograda i Bijeljine. Takođe, veoma je važno da nastavimo da negujemo bliske odnose između Srbije i Republike Srpske, upravo sada više nego ikada, s obzirom na trenutno težak istorijski trenutak svuda u svetu. Mi sada moramo da vodimo računa jedni o drugima,  i da podržavamo jedni druge – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da se na sastanku govorilo o tome kako Beograd može da  pomogne Bijeljini, ali i o iskustvima Bijeljine koja ovaj grad može da podeli sa Beogradom.

–  Srbija nesebično pruža podršku razvoju Republike Srpske, te je samo u poslednje tri godine za izgradnju infrastrukturnih objekata širom Republike Srpske izdvojila iz  budžeta više od 53 miliona evra. Srbija je naročito danas kada je svet u velikim previranjima, oslonac za Republiku Srpsku i srpski narod preko Drine uvek može da računa na podršku Srbije i Beograda. Beograd je oduvek bio mesto okupljanja našeg naroda i siguran sam da će i u narednom periodu biti tako – naglasio je gradonačelnik Radojičić.

On je dodao da je najveći potencijal ove lokalne zajednice poljoprivreda, po čemu je Semberija poznata i izrazio zadovoljstvo zbog toga što rukovodstvo Bijeljine posebnu pažnju poklanja pitanjima očuvanja životne sredine, unapređenja ekologije, te da je reč o gradu  koji je prilagođen potrebama dece  i njihovom obrazovanju. 

– Istakao bih zajedničke projekte Republike Srbije i Grada Bijeljina, a to je pre svega nova sportska hala za decu u Bijeljini. Razgovarali smo  i o planovima za unapređenje uslova u predškolskim ustanovama. Želimo  da mladi ljudi ostanu u Bijeljini. Unapredićemo saradnju i u drugim značajnim oblastima za oba grada. Nastavićemo da  jačamo saradnju, gradimo mostove, čuvamo mir i držimo našu omladinu zajedno, jer to je budućnost našeg  naroda – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je izrazio posebno zadovoljstvo zbog toga što je  imao priliku da bude domaćin gradonačelniku Beograda, koji je prvi put u zvaničnoj poseti Bijeljini.

–  Zahvalan sam Gradu Beogradu i Republici Srbiji na svoj dosadašnjoj podršci koju su pružili kroz različite zajedničke projekte u Bijeljini. Posebno sam zahvalan na podršci koju će Republika Srbija pružiti kada je reč o gasifikaciji. Naime, Bijeljina će biti prvi grad u Republici Srpskoj koja će proći kroz proces gasifikacije. Reč je o projektu od ogromnog značaja za  građane  ovog grada. Takođe, dugujem zahvalnost i kada je reč o projektu izgradnje  sportske hale za najmlađe građane Bijeljine.  Radujem se nastavku buduće saradnje naših gradova, ali i matice Srbije sa Republikom Srpskom – istakao je Petrović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °