19.4 C
Belgrade

Radojičić: Beograd predstavio investicione potencijale u Rimu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić učestvovao je danas na prezentaciji investicionih potencijala Beograda u Rimu u predstavništvu Konfindustrije.

– Italija je drugi najznačajniji trgovinski partner naše zemlje sa razmenom od 3,35 milijardi evra u 2020. godini. Naša saradnja je u usponu i postoji ogroman potencijal za dalja ulaganja italijanskih investitora u naš grad – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je rekao da su italijanski privrednici posebno zainteresovani za ulaganja u IT sektor, razvoj dualnog obrazovanja, zaštitu životne sredine i infrastrukturne projekte. Predstavnici Konfindustrije pohvalili su dosadašnju saradnju sa srpskim privrednicima i istakli prepoznatljivost Beograda kao velikog investicionog centra koji se snažno razvija.

– Beograd je danas predstavio velike rezultate koje smo ostvarili u prethodnom periodu i planove za naredni, uključujući metro, izgradnju velikih infrastrukturnih projekata, sanaciju deponije u Vinči, razvoj turizma, izgradnju nekretnina i posebno razvoj agrobiznisa, koji je interesantan našim italijanskim partnerima. Važno je naglasiti da je Grad Beograd održao kontinuitet razvoja koji je započet u prethodnom mandatu, a siguran sam da će tako biti i u narednom periodu – zaključio je Radojičić.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.5 ° C
23.7 °
21.4 °
65 %
5.1kmh
0 %
Чет
24 °
Пет
25 °
Суб
27 °
Нед
23 °
Пон
21 °