21.2 C
Belgrade

Radojičić: Grad Beograd želi da implementira ideje mladih talenata

Povodom Međunarodnog dana obrazovanja, gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru studenta Igora Jovanovića, izabranog među 50 najboljih u svetu na polju inovacija.

– Grad Beograd podržava mlade talente i na Svetski dan obrazovanja želimo da skrenemo pažnju na uspešne ljude koji mogu da ostvare uticaj na razvoj naše zajednice – kazao je Radojičić za TV Hepi.

On je istakao da je Igor Jovanović nosilac brojnih svetskih priznanja iz oblasti ekologije, mobilnosti i uštede energije, a uskoro i osnivač međunarodnog centra za saradnju sa Afrikom i Azijom na projektima od kulturnog, ekonomskog i nacionalnog značaja.

– Kada se dodeljuju takve nagrade, uvek se vodi računa o tome kako da se ta otkrića implementiraju u društvenu sredinu. Jovanović je imao brojne ponude s prestižnih međunarodnih univerziteta, međutim on je ipak ostao u Srbiji, u Beogradu, s ciljem da naš grad i zemlju unapredi. Naša ideja je da neku od ideja zajedno implementiramo u naš grad – rekao je gradonačelnik.

Tim koji vodi Igor Jovanović ima puno dobrih ideja koje Grad želi da podrži, istakao je Radojičić i tom prilikom podsetio da je u realizaciju projekta Linijskog parka bilo uključeno 55 mladih arhitekata.

Jovanović je čestitao kolegama Međunarodni dan obrazovanja i zahvalio Gradu Beogradu na podršci.

Istakao je da je sa inovacijima krenuo s 15 godina kada je radio slogan za jednu veliku kompaniju sladoleda, da bi kasnije počeo da širi svoja interesovanja i delatnosti. Ponovio je da je spreman da svojim radom unapredi zajednicu u kojoj živi.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °