19.2 C
Belgrade

Radojičić: Linijski park i nova autobuska linija Eko 2 doprinose boljoj mobilnosti i ekološkoj slici grada

Danas je počela izgradnja prve celine Linijskog parka, čija će ukupna dužina biti  4,6 kilometara, i prostiraće se od Beton hale do Pančevačkog mosta, kazao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV Prva.

– Radovi su podeljeni u deset zona i danas su radnici JKP „Zelenilo – Beograd” počeli radove na prvoj zoni, u dužini od 500 metara. Ovim radovima na prvoj celini, biće obuhvaćena površina od  preko 12.700 kvadranih metara. Tu će se nalaziti biciklistička staza, staza za šetanje sa pratećim mobilijarom i drugim sadržajima. Važno mi je da ovaj projekat realizujemo do kraja jer ćemo tako nastaviti spuštanje grada na reke, što je prednost koju Beograd nije iskoristio prethodnih decenija. Sada će i ovaj deo grada na obalama reke, postati jedan od najlepših delova Beograda – rekao je Radojičić, podsetivši da je vrednost radova na prvoj celini 134 miliona i 700 hiljada dinara.

Gradonačelnik je istakao da će radovi na izgradnji prve celine Linijskog parka koja će se prostirati od Beton hale do Bastiona Sv. Jakova  trajati 90 dana, a uporedo se radi i planiranje radova na drugoj celini, koja će se prostirati od Bastiona Sv. Jakova do SC „Milan Gale Muškatirović”.

Govoreći o drugim ekološkim gradskim projektima, gradonačelnik Radojičić je podsetio da je danas počela sa radim nova autobuska  linija „Eko 2”.

– Linija saobraća od terminusa  Beograda na vodi do terminusa Sportski centar „Milan Gale Muškatirović”, reč je  liniji sa osam autobusa na električni pogon, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od deset minuta. Podsetiću da uveliko već radi prva linija sa vozilima tipa elektrobus, na pravcu od Vukovog spomenika do Belvila. Polasci će biti redovni, i važno je da je to još jedan značajan doprinos ekološkoj mobilnosti Beograda. Oba projekta, Linijski park i Eko linija 2 daju doprinos onakvom Beogradu kakvog sam želeo od početka svog mandata i radujem se što se Beograd razvija u tom pravcu – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °