3.2 C
Belgrade

Radojičić: Nastavljamo sa velikim investicijama u predškolske ustanove

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da Program izgradnje objekata predškolskog obrazovanja Direkcije za građevinsko zemljište, kojim je planirana izgradnja 22 vrtića, napreduje dobro, te da je od toga ugovorena izgradnja 11 vrtića, tri objekta su potpuno završena i za njih je u toku pribavljanje upotrebnih dozvola, jedan objekat je u završnoj fazi izgradnje, dok je u fazi projektovanja još sedam objekata.

– Sve to znači da će ovim programom u narednom periodu biti obezbeđen smeštaj za ukupno 5.047 dece predškolskog uzrasta. Tokom ovog mandata trudili smo se da obezbedimo najbolje uslove za naše najmlađe. Od 2019. do danas, kroz programe Direkcije za građevinsko zemljište smo investirali 986 miliona dinara u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih predškolskih ustanova. Važno je da nastavimo da roditeljima i deci pokazujemo koliko su nam važni. A za Grad Beograd, obrazovanje ostaje prioritet – istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da je u toku potpisivanje ugovora o izgradnji vrtića u Lazarevcu, te da je raspisan tender za projektovanje i izgradnju vrtića u naselju Altina 2, dok je u pripremi i tender za projektovanje i izgradnju vrtića u Bloku 8a na Novom Beogradu.

– Ukupna investicija izgradnje ugovorenih 11 vrtića je preko 2 milijarde i 600 miliona dinara sa PDV-om, dok su procenjene vrednosti za nove tri lokacije oko 600 miliona dinara – naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da je tokom prethodnih pet godina Grad Beograd u rekonstrukcije desetina škola i vrtića u Beogradu uložio blizu pet milijardi dinara.

– Obnovljeno je više od 45 vrtića i više od 115 škola. Izgradnjom ili adaptacijom pogodnih prostora otvorena su nova mesta za mališane u 18 objekata. Samo za opremanje vrtića u 2021. godini je preko Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu uloženo blizu 150 miliona dinara. Započeli smo veliki investicioni talas kada je reč o obrazovanju uopšte, a posebno naših najmlađih sugrađana, i na to sam posebno ponosan. Takođe, želim da istaknem ogromne napore zaposlenih u obrazovanju i nadležnom Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu, da im zahvalim i pohvalim ih za to što su uprkos preprekama koje je pandemija nametnula, uspeli da izvedu nove generacije ka daljim fazama njihovog školovanja – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °