5.7 C
Belgrade

Radojičić: Odličan razgovor s ambasadorkom Marić u Parizu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, koji na poziv organizatora učestvuje u samitu „ChangeNOW 2022”, sastao se s Natašom Marić,  ambasadorom Srbije u Francuskoj i Monaku.

– Ambasadorka Marić i ja smo imali sadržajan sastanak i drago mi je što će Beograd u narednom periodu raditi na tome da naša prestonica ostvari saradnju sa Parizom, ali i ostalim francuskom gradovima od kojih možemo dosta naučiti – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Beograda je istakao činjenicu da Srbija i Francuska imaju duge i prijateljske istorijske veze, te da je Francuska sve više prisutna u srpskoj ekonomiji kao investitor, navodeći primere koncesije beogradskog aerodroma „Nikola Tesla”, kao i učešća francuskih kompanija u izgradnji metroa i sanacije deponije u Vinči.

– Dobar odnos predsednika Vučića i francuskog predsednika Makrona od velike je važnosti za našu zemlju i naš put ka EU, te je važno da održimo naše dobre odnose i ostvarujemo zajedničke rezultate. Uz odličan rad naše ambasade, što sam se i lično uverio da je slučaj, ali i uz saradnju na lokalnom nivou, između naših dveju prestonica, ostvarićemo još bliskije veze – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
moderate rain
5.8 ° C
5.8 °
5.7 °
98 %
2.1kmh
75 %
Сре
6 °
Чет
8 °
Пет
12 °
Суб
12 °
Нед
15 °