19.6 C
Belgrade

Radojičić sa ambasadorom Republike Koreje: Nastavljamo intenzivnu saradnju

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru ambasadora Republike Koreje Đeunga Lija s kojim je razgovarao o zajedničkoj saradnji, velikim projektima u koje su uključeni korejski partneri i mogućnostima za dalji zajednički rad.

– Ambasador i ja smo se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju u oblastima obrazovanja, kulture i sporta, kao i projektima „pametnih gradova”, elektronske uprave i zaštite životne sredine. Od značaja je zajednički Informatički centar, koji od 2017. uspešno radi u Beogradu – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Ambasador Li je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na prijemu i istakao da su korejsko-srpski odnosi dobri, da je politički dijalog između dve zemlje veoma intenzivan, te da će nastaviti rad svojih prethodnika na promovisanju Srbije i Beograda kao odlične destinacije za investicije korejskih kompanija.

– Imamo mnogo prostora da unapredimo našu saradnju, naročito na polju zelene agende i poboljšanja energetske efikasnosti, oblasti u kojoj su naše kompanije na svetskom vrhu, a već su u određenom broju stanova i zgrada u Beogradu počeli da se primenjuju sistemi merenja energetske efikasnosti sa ciljem čuvanja toplotne energije – istakao je ambasador Li.

Radojičić je zahvalio ambasadoru Liju na pomoći koju je Republika Koreja pružila našoj zemlji tokom pandemije korona virusa i izrazio uverenje da će dosadašnja odlična saradnja Beograda i Ambasade Republike Koreje u Srbiji biti nastavljena, naročito na projektima koji za cilj imaju očuvanje životne sredine, unapređenje energetske efikasnosti i razvoj IT sektora.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °