4 C
Belgrade

Radojičić sa saradnicima na Forumu gradonačelnika Mediterana: Sa 65 kolega sagledavamo i donosimo rešenja o izazovima velikih gradova

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, u društvu 65 gradonačelnika iz velikog broja zemalja mediteranskog regiona, učestvuje na Forumu gradonačelnika koji se održava u Firenci. Teme ovogodišnjeg foruma su kulturna saradnja, pitanja javnog zdravlja i saradnje povodom pandemije kovid 19, ekološka pitanja i nova rešenja za migrantsku krizu.

– Čast mi je što imam priliku da učestvujem na ovako značajnom događaju i zahvaljujem gradonačelniku Firence Dariju Nardelu, koji je u Beogradu prepoznao važnog partnera u procesima saradnje i donošenju važnih rešenja za izazove velikih gradova. Mediteran ne podrazumeva samo gradove na samoj obali nego i ideju mosta kulture i saradnje, koja se kroz istoriju pokazala značajnom. Teme kojima se bavi ovogodišnji forum su od izuzetne važnosti za naš grad i ponosan sam na rezultate koje je Beograd ostvario, počevši od značajnog kulturnog razvoja, preko međunarodnog povezivanja sa ostalim evropskim gradovima poput Atine, Istanbula i Sankt Peterburga, ulaganja u velike infrastrukturne do ekoloških projekata – izjavio je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da su ovakvi događaji odlična prilika da sa kolegama razmeni iskustva i predstavi ostvarene rezultate u prethodnom periodu, te da se Beograd predstavi u najboljem svetlu i dodatno unapredi uz zajedničku saradnju.

– Tokom same konferencije i neformalnih susreta imaćemo niz bilateralnih sastanaka sa gradonačelnicima velikih gradova, sa ciljem da unapredimo našu bilateralnu saradnju, te da u okviru ove konferencije dođemo do važnih koraka i rešenja koji će dodatno poboljšati kvalitet života naših građana – zaključio je gradonačelnik.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °