3.2 C
Belgrade

Radojičić: U opštini Barajevo uskoro novi dom kulture, ambulanta i Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je prilikom današnje posete Gradskoj opštini Barajevo govorio o projektima čija je realizacija u toku, o projektima koji su u planu, ali i značajnim infrastrukturnim projektima koji su u prethodnom periodu realizovani u opštini Barajevo. 

– U okviru naše akcije „Gradonačelnik u vašem domu, vama na usluzi”, danas sa svojim saradnicima obilazim opštinu Barajevo. Sa predsednikom opštine Slobodanom Adamovićem i građanima ove opštine danas sam razgovarao o tome šta je sve potrebno uraditi kako bi se ova opština još više razvijala, o projektima koji nas očekuju, ali i o onome što je do sada urađeno. Cilj nam je da unapredimo kvalitet života građana kako centralnih gradskih opština tako i rubnih, u podjednakoj meri – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da će Dom kulture u mesnoj zajednici Veliki Borak uskoro biti rekonstruisan, uz napomenu da će ukupna vrednost te investicije biti oko 30 miliona dinara, te da će u ovoj opštini biti izgrađen i Dnevni boravak za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju. 

– U planu je rekonstrukcija pijace u centru Barajeva, a uskoro počinje izgradnja ambulante u naselju Gaj. Izgradnja ove ambulante je značajna za blizu 5.000 stanovnika naselja Gaj koji će lakše ostvarivati pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu. Puno toga planiramo za naredni period kada je reč o razvoju ove opštine. Ovu opštinu vrlo odgovorno vodi predsednik opštine i ja sam veoma zadovoljan što se ceo Beograd vrlo ravnomerno razvija, kako centralno gradsko jezgro tako i rubne opštine poput Barajeva – naveo je gradonačelnik Beograda.

Gradonačelnik je ukazao na činjenicu da je prethodnih godina u Barajevu mnogo toga urađeno, pre svega 83 kilometra vodovodne infrastrukture i 68 kilometara putne infrastrukture. 

– Izgrađena je gasovodna mreža, a završena je i prva faza izgradnje sportske hale u naselju Gaj, površine preko 1.500 kvadratnih metara. Barajevo do sada nije imalo sportsku halu i vrednost samo prve faze izgradnje je oko 310 miliona dinara. Takođe, rekonstruisana je Osnovna škola „Knez Sima Marković” i izgrađeno devet dečijih igrališta na teritoriji ove opštine. Opština Barajevo je istorijski posebno značajna za Srbiju, jer je ovde 1805. godine formirana prva srpska vlada, a takođe u ovoj opštini je bila i prva pošta u Srbiji. To su dve značajne institucije za istoriju Beograda i Srbije i razlog više da se posvetimo daljem razvoju ove opštine i kvalitetu života njenih građana – poručio je gradonačelnik Radojičić. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °