9.3 C
Belgrade

Radojičić: U ovoj godini puna podrška Beograda velikim sportskim takmičenjima i domaćim klubovima

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je da Grad Beograd u ovoj godini nastavlja da vodi računa o razvoju sporta i da pruža podršku našim klubovima koji učestvuju u evropskim ligama, kupovima i regionalnim takmičenjima, kao i da pomaže organizaciju značajnih međunarodnih takmičenja u Beogradu.

– Grad Beograd obezbedio je 10,2 miliona dinara za realizaciju velikih i značajnih sportskih takmičenja međunarodnog karaktera, koji će biti održani u našem glavnom gradu u 2022. godini. Među njima je košarkaški turnir „Euroleaugue Basketball Adidas Next Generation Tournament”, nekoliko plivačkih takmičenja, 7. Serbian Open Indoor Meeting Srpskog atletskog saveza, Evropski kup u kik-boksu „Serbian Open”, a tu je i velemajstorski turnir za šahistkinje Šahovskog saveza Beograda. Takođe, značajno je i takmičenje mladih kadeta u rvanju, kao i već tradiocionalna međunarodna biciklistička trka Beograd–Banjaluka – istakao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da Grad Beograd nastavlja da sufinansira beogradske sportske organizacije koje učestvuju u evropskim i regionalnim klupskim takmičenjima i postižu rezultate, te da na ovaj način istovremeno afirmiše ove sportove i mlade takmičare.

– Za sezonu 2021/22. izdvojili smo 25,8 miliona dinara za podršku 21 sportske organizacije. U pitanju su košarkaški, odbojkaški, vaterpolo, rukometaški, džudo i kuglaški klubovi. Kada imate uspešne sportiste, kao što ih mi imamo, važno je da oni osećaju da imaju podršku svog grada i zemlje. Iz tog razloga je važno ulaganje u sportsku infrastrukturu, u klubove, a samim tim afirmišemo status Beograda kao regionalnog i evropskog sportskog centra. Takođe, i kao gradonačelniku i kao lekaru posebno mi je važno što nastavljamo ulaganja u sportske klubove, takmičenja i mlade takmičare jer sve to doprinosi na samo afirmaciji sporta i sportista već i svesti o zdravijem stilu života – zaključio je gradonačelnik Beograda. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °