3.2 C
Belgrade

Radojičić u Starom dvoru ugostio mališane u okviru Kampa za srpsku decu regiona i dijaspore

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru četrdesetoro mališana u okviru aktivnosti Kampa za srpsku decu regiona i dijaspore čiji su organizatori poslanica Narodne skupštine Republike Srbije Sanja Lakić i direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima iz regiona Duško Ćutilo. 

Gradonačelnik je ovom  prilikom  ispred Grada Beograda pozdravio decu i poželeo im dobrodšlicu u Beograd.

–Beograd je grad otvorenog srca, svih građana koji u njemu žive, koji u njega dolaze, ali i svih Srba ma gde oni živeli u svetu. Iz tog razloga želim da se u Beogradu osećate kao kod svoje kuće i kad god poželite možete ponovo doći ovde. Verujem da ćete imati mnogo prilika da dođete u Beograd, bilo zbog obrazovanja, nauke,  sporta, ili kulturnih događaja. Nadam se da će neke od vas put navesti da živite u Beogradu i da ćemo zajedno razvijati naš grad i Srbiju–rekao je Radojičić i zahvalio poslanici Sanji Lakić koja sada već tradicionalno organizuje ovakve skupove i vodi računa o tome da se svake godine deca iz regiona upoznaju dodatno sa svojom istorijom, kulturom, ali i da obiđu različite spomenike kulture, muzeje i turističke atrakcije.

Gradonačelnik Radojičić je naglasio da su upravo zato ovi mališani imali danas priliku da uz pratnju stručnog vodiča obiđu i zdanje Starog dvora, te da je važno da se kada je god to moguće dodatno informišu o značajnim kulturno-istorijskim spomenicima svoje zemlje i njenog glavnog grada.  

–Jedino tako ćemo živeti bolje i čuvati našu Srbiju u ovim vremenima punim izazova. Imali ste čast da se juče i danas sastanete sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i patrijarhom srpskim Porfirijem. Državnost i duhovnost su važni za Srbiju i zato i mi moramo da ih negujemo. Kad god čujemo himnu, vidimo zastavu i ljude koji predstavljaju Srbiju, važno je da im damo podršku – objasnio je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik   je dodao da u Beogradu postoji mnogo značajnih kulturno-istorijskih spomenika ali i turističkih znamenitosti koje će ovi mališani imati priliku da obiđu i tako prošire svoja dosadašnja znanja o glavnom gradu.

–Juče i danas ste mogli videti da je Beograd sve lepši. Često i mi koji živimo u Beogradu ne znamo sve o njemu, ali svakim danom možemo saznati nešto novo. Sada ste imali priliku da posetite  spomenik Stefanu Nemanji kao i Beograd na vodi, projekat kome se divi svako ko poseti našu prestonicu. Imali ste priliku i da vidite kako je predivan hram Svetog Save. U Beogradu imamo i mnogo malih trgova koje možda niste stigli ovag puta sve da obiđete, ali se nadam da ćete svaki sledeći put imati novu priliku da još temeljnije i sadržajnije upoznate Beograd. Želim vam da iz Beograda ponesete lepe uspomene i da ga što pre ponovo posetite – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °