3.2 C
Belgrade

Radojičić uručio poklone deci Prihvatilišta: Važno je da verujemo jedni drugima i da ispunjavamo svoja obećanja

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Prihvatilište za decu Beograda i tom prilikom uručio poklone korisnicima ovog prihvatilišta. Deci i mladima od sedam do 18 godina gradonačelnik je uručio poklone koje je svako od njih zapisao na spisak želja, tako da je svako dete dobilo upravo ono što je poželelo. 

– Simbolično, svoj mandat sam upravo počeo susretom sa decom iz Prihvatilišta. Kompletno rekonstruisano Prihvatilište smo otvorili 2019. godine u novoj i modernoj zgradi u Ulici Živka Davidovića, gde smo značajno popravili uslove za boravak ove dece. U januaru ove godine sam takođe imao susret sa mališanima i mladima iz Prihvatilišta i tada smo razgovarali o njihovim željama, o tome šta bi oni želeli da dobiju na poklon. Danas imam priliku da održim svoju reč i da ih na određeni način obradujem. Važno je da obradujemo decu koja su se u određenom trenutku svog života našla u kriznoj situaciji, ali još je važnije da ovoj deci pošaljemo poruku da ljudima može da se veruje i da, kada nešto obećamo, oni mogu da nam veruju da ćemo to ispuniti. Takođe, i oni shvataju da i kada oni nešto obećaju, trebalo bi da održe svoju reč – istakao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je Grad Beograd u prethodnom periodu brinuo o potrebama ranjivih grupa sugrađana i da je vodio socijalno odgovornu politiku, posebno prema deci koja su uvek bila u fokusu.

– Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos boljem socijalnom statusu Beograđana kojima je podrška najpotrebnija, boljem odnosu prema deci i unapređenju uslova za njihov razvoj, obrazovanje i lečenje. Zahvaljujem posebno zaposlenima u Prihvatilištu, koji daju svoj doprinos na dnevnoj bazi, kako bi olakšali život ovoj deci. Deci koja su prošla kroz Prihvatilište želim svu sreću u budućnosti – poručio je gradonačelnik Radojičić.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °