12.4 C
Belgrade

Radovi u zemunskim osnovnim školama

Gradska opština Zemun nastavila je da ulaže sredstva za uređenje vaspitno-obrazovnih institucija. U toku su radovi na rekonstrukciji i uređenju škola u Starom gradskom jezgru, ali i u naseljima Nova Galenika, Zemun Polje, u Gornjem Gradu i u Batajnici.

U OŠ ”Mihailo Pupin” zamenjene su podne obloge u sanitarnim čvorovima i poboljšana hidroizolacija, jer je dolazilo do prodiranja vode na etažama ispod. Urađeni su i molersko-farbarski radovi u OŠ ”Ilija Birčanin”. Okrečene su učionice, ofarbani radijatori, zamenjena rasveta, utičnice, prekidači i podna obloga. U OŠ ”Gornja Varoš” radi se na popravci parkinga i zameni podnih obloga u učionicama, a u OŠ ”Lazar Savatić” u toku su molersko-farbarski radovi u hodnicima škole.

Najobimniji radovi su u batajničkoj Osnovnoj školi ”Svetislav Golubović Mitraljeta” gde je u toku dugo očekivana rekonstrukcija i dogradnja objekta. Po projektu, dogradnjom sprata dobiće se gotovo duplo veća kvadratura od približno pet hiljada kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opšta i zubarska ambulanta, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

Gradska opština Zemun će i nadalje ulagati u kontinuirani razvoj školske i predškolske infrastrukture i pratiti vaspitno-obrazovni proces.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °