16.8 C
Belgrade

Radovi u zemunskim osnovnim školama

Gradska opština Zemun nastavila je da ulaže sredstva za uređenje vaspitno-obrazovnih institucija. U toku su radovi na rekonstrukciji i uređenju škola u Starom gradskom jezgru, ali i u naseljima Nova Galenika, Zemun Polje, u Gornjem Gradu i u Batajnici.

U OŠ ”Mihailo Pupin” zamenjene su podne obloge u sanitarnim čvorovima i poboljšana hidroizolacija, jer je dolazilo do prodiranja vode na etažama ispod. Urađeni su i molersko-farbarski radovi u OŠ ”Ilija Birčanin”. Okrečene su učionice, ofarbani radijatori, zamenjena rasveta, utičnice, prekidači i podna obloga. U OŠ ”Gornja Varoš” radi se na popravci parkinga i zameni podnih obloga u učionicama, a u OŠ ”Lazar Savatić” u toku su molersko-farbarski radovi u hodnicima škole.

Najobimniji radovi su u batajničkoj Osnovnoj školi ”Svetislav Golubović Mitraljeta” gde je u toku dugo očekivana rekonstrukcija i dogradnja objekta. Po projektu, dogradnjom sprata dobiće se gotovo duplo veća kvadratura od približno pet hiljada kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opšta i zubarska ambulanta, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

Gradska opština Zemun će i nadalje ulagati u kontinuirani razvoj školske i predškolske infrastrukture i pratiti vaspitno-obrazovni proces.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
17.6 ° C
18 °
16.8 °
50 %
4.1kmh
40 %
Уто
17 °
Сре
17 °
Чет
18 °
Пет
22 °
Суб
20 °