16.1 C
Belgrade

Rančićeva kuća: Otvaranje dečje izložbe Kreiraj razglednicu – Grocka na Dunavu

Izložba dečjih likovnih radova „KREIRAJ RAZGLEDNICU – GROCKA NA DUNAVU“ biće otvorena 1. aprila u 19h u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka (Majevička 9, Grocka-Beograd). Ovom prilikom, biće dodeljene i prigodne nagrade za najuspelije radove.

Na otvaranju izložbe nastupaju učenici OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj.

Dečja izložba se realizuje po konkursnom pozivu Gradske Opštine Grocka u saradnji sa Centrom za kulturu Grocka. Likovni konkurs „KREIRAJ RAZGLEDNICU – GROCKA NA DUNAVU“ namenjenom deci i mladima sa teritorije opštine Grocka.

Konkurs je osmišljen sa željom da promoviše vrednosti lokalne sredine i podstakne radoznalost dece i mladih da upoznaju i istražuju svoje okruženje.

Pred učesnicima je bio zadatak da likovnim putem, u formi razglednice koju bi nekome uputili, likovno uobliče osobenosti svog kraja (arheološka nalazišta, vinčansku kulturu, manastire i crkve, reku Dunav, ade, voćnjake, vinograde, Kasno rimsku grobnicu u Brestoviku, narodno neimarstvo…).

Stručni i nezavisni žiri je imao ozbiljan zadatak, budući da su na konkurs prispeli radovi iz brojnih osnovnih škola širom opštine Grocka, zatim odeljenja predškolske ustanove, kao i kreativnih ateljea. Žiri je radio u sastavu: Jelena Vitorović, likovni umetnik, Milena Vitorović, primenjeni umetnik, Predrag Milošević, primenjeni umetnik.

Kako su deca doživela zadatak i na koje sve načine osmislila i kreirala svoje razglednice, saznaćemo u petak 1. aprila, prilikom otvaranja događaja.

Izložba traje do 13. aprila 2022. godine.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.8 ° C
15.8 °
15.2 °
54 %
8.8kmh
0 %
Уто
17 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
16 °
Суб
15 °