2.9 C
Belgrade

Raspisan javni konkurs za sufinansiranje dela troškova za organizaciju kongresa, manifestacija, edukacija u oblasti turizma

Sekretarijat za privredu raspisao je danas javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava – dotacija, dobrovoljnim i nevladinim nedobitnim organizacijama za sufinansiranje dela troškova za organizaciju kongresa, manifestacija, edukacija u oblasti turizma, izložbi, kao i za unapređenje programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu na teritoriji grada Beograda u 2022. godini, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, konkurs je otvoren do 21. marta. Podsticajnim sredstvima, Grad Beograd direktno utiče na razvoj i unapređenje turističke ponude i pozicioniranje grada među vodećim turističkim centrima. 

– U proteklih sedam godina, Sekretarijat za privredu je putem javnog konkursa finansijski podržao preko 120 programa i projekata. Cilj konkursa je unapređivanje kvaliteta postojećih manifestacija, kao i povećanje broja postojećih skupova organizovanih u Beogradu koji će doprineti kvalitetu turističke ponude grada. U 2022. godini je za ove namene opredeljeno 20.000.000,00 dinara. Pravo na dodelu sredstava imaju dobrovoljne i nevladine nedobitne organizacije sa sedištem na teritoriji grada Beograda – rekao je Veličković.

Izuzetan je uspeh to što je i u uslovima pandemije kovida 19, u toku 2020. i 2021. godine, realizovano 49 projekata i programa koje je finansirao Sekretarijata za privredu. 

– Iako pandemija virusa kovid 19 još uvek traje, izazov je vratiti turizam Beograda na stazu višegodišnjeg uspešnog razvoja, na rezultate u ostvarenom turističkom prometu, broju posetilaca i noćenja, prvenstveno domaćih, a naročito stranih turista. Turizam je najviše pogođen izolacijom, zatvaranjem granica i prekidom saobraćaja u 2020, trajanjem pandemije i tokom čitave 2021. godine, ali resursna osnova je raznovrsna i očuvana, što uz državnu podršku te posvećen i inovativan rad daje mogućnost brzog traženja novih rešenja u Beogradu. Sprovođenjem ovog konkursa tražimo nova rešenja i pomažemo u kreiranju boljeg i modernijeg imidža Beograda, podizanju nivoa prodaje, osvajanju novih tržišta i povećanju kvaliteta ukupne turističke ponude – izjavio je Milinko Veličković, sekretar za privredu.

Javni konkurs sa prijavom može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda: www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi), navodi se u saopštenju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °