2.5 C
Belgrade

Raspisan javni poziv za dodelu rotacionih svetala za poljoprivrednu mehanizaciju

U saradnji Saveta za poljoprivredu i Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima GO Lazarevac, a uz pomoć Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda, Gradska opština Lazarevac raspisala je javni poziv za dodelu besplatnih rotacionih svetala za traktore i priključne mašine.

„Ovo je veliki javni poziv, zato što smo omogućili svakom poljoprivrednom gazdinstvu koje poseduje neki vid poljoprivredne mehanizacije da dobije potpuno besplatno od svoje opštine rotaciono svetlo“, rekao je ovom prilikom član Veća GO Lazarevac Nenad Bačanac.

„Vrlo smo svesni stanja mehanizacije na našoj opštini, zbog toga preko Grada Beograda obezbeđujemo nove traktore i sa druge strane opet uz pomoć grada i u saradnji sa našim Savetom za bezbednost saobraćaja obezbedili smo svim poljoprivrednim gazdinstvima da izlaskom sa traktorom na saobraćajnicu budu vidljiviji i bezbedniji“, kazao je Bačanac i pozvao sve poljoprivrednike sa teritorije naše opštine koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva da u Kancelariji za poljoprivredu podnesu potrebnu dokumentaciju i prijave se na ovaj javni poziv u narednih mesec dana. Bačanac je najavio da će za poljoprivrednike nakon toga biti organizovana i kratka obuka iz oblasti bezbednosti u saobraćaju.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Ivan Živković rekao je ovom prilikom da je Savet za bezbednost saobraćaja odmah prepoznao svoju ulogu u ovoj akciji podele rotacionih svetala, koju je pokrenuo Savet za poljoprivredu jer postoji velika potreba da se u saobraćaju zaštiti jedna od najugroženijih karegorija učesnika u saobraćaju.

„Pored motociklista, traktoristi su jedna od najugroženijih karegorija vozača motornih vozila u saobraćaju, jer u ovom periodu imaju najviše poljoprivrednih radova i izlaze na javne saobraćajnice rano ujutro i kasno popodne. U tom periodu su uslovi najmanje vidljivosti i noćni uslovi vožnje, gde su oni u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja obavezni da koriste rotaciona svetla na traktorima i priključnim mašinama“, kazao je Živković i najavio da će se pored podele u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja održati obuka o značaju upotrebe rotacionih svetala i pravilnom kretanju poljoprivredne mehanizacije u saobraćaju.

Ivan Živković se na samom kraju zahvalio gradskom Sekretarijatu za saobraćaj što je obezbedio sredstva GO Lazarevac za sprovođenje ove akcije podele rotacionih svetala za poljoprivrednu mehanizaciju.

Tekst Javnog poziva i obrazac prijave možete preuzeti OVDE

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °