12 C
Belgrade

Raspisan konkurs za finansiranje programa u oblasti društvene brige za zdravlje stanovništva

Sekretarijat za zdravstvo nastavlja sa podrškom udruženjima, te je u skladu sa tim raspisan javni konkurs za finansiranje programa u oblasti društvene brige za zdravlje stanovništva na teritoriji grada Beograda.

Program odgovara prioritetnim tematskim oblastima i obuhvata: primarnu, sekundarnu i tercijarnu prevenciju sa ciljem suzbijanja stope morbiditeta od malignih bolesti; podršku osetljivim grupacijama stanovništva i njihovim porodicama; unapređenje mentalnog zdravlja; izgradnju partnerstva i bolju saradnju Grada Beograda i subjekata iz sistema zdravstvene zaštite, javnog zdravlja, privatnog i civilnog sektora; unapređenje dostupnosti palijativne zaštite; podizanje kvaliteta usluga zdravstvene zaštite; podršku delotvornim pristupima prevencije i intervencija; životnu sredinu i zdravlje.

Ciljevi programa su promocija zdravlja i prevencija bolesti, socijalna integracija i podizanje kvaliteta života građana.

Sredstva namenjena za realizaciju konkursa planirana su budžetom Grada Beograda u iznosu od 10.000.000 dinara. Maksimalni iznos sredstava po pojedinačnom programu u okviru ovog konkursa iznosi do 1.000.000,00 dinara. Realizacija programa planirana je počev od aprila 2023. godine, a trajaće najduže 12 meseci.

O uslovima za podnošenje prijave, obaveznoj dokumentaciji, rokovima i načinu dostavljanja prijave predloga programa i drugim uslovima građani se mogu informisati na sajtu Grada Beograda putem linka: https://www.beograd.rs/cir/gradski-oglasi-konkursi-i-tenderi/

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
light rain
12.5 ° C
13.6 °
11.7 °
68 %
1.5kmh
100 %
Пет
19 °
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
7 °
Уто
2 °