16.6 C
Belgrade

Raspisan konkurs za učeničke i studentske stipendije, više novca za najbolje đake i studente

Konkurs za dodelu stipendija Grada Beograda najboljim učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova raspisan je danas, a rok za dostavljanje prijava je 15 dana od objavljivanja konkursa, rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

– Nastavljamo sa podsticajima učenicima i studentima koji su to zaslužili svojim postignutim rezultatima i znamo koliko im znači podrška u obrazovanju. Dodelićemo 146 stipendija ukupne vrednosti oko 21 milion dinara, ali je posebno važno što su ove godine stipendije povećane – rekao je Gak.

Kako je objasnio, učenici dobitnici stipendije će umesto dosadašnjih 10 hiljada dinara mesečno dobijati 12 hiljada, dok su studentske stipendije sa 12 hiljada povećane na 15 hiljada dinara mesečno.

– Ove godine se za đake kao kriterijum vraća uspeh na takmičenjima i osvojene diplome osim postignutog uspeha tokom školovanja, jer je prošle godine za učenike kao kriterijum razmatran socijalno-ekonomski status porodice, usled neodržavanja takmičenja zbog epidemije virusa korona. Nakon završetka konkursa dodeliće se 35 stipendija učenicima srednjih škola (30 stipendija učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola, pet stipendija učenicima umetničkih škola) i 111 stipendija studentima visokoškolskih ustanova(59 stipendija studentima prirodno-matematičkog usmerenja, 39 stipendija studentima društveno-humanističkog usmerenja i 13 stipendija studentima umetničkog usmerenja) – zaključio je Gak.

Detalji konkursa, način i adresa za slanje prijava objavljeni su na sajtu Grada Beograda.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °