15.1 C
Belgrade

Raspisan Konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove čiji je osnivač Grad Beograd počeće 10. aprila i trajaće do 12. maja 2023. godine. Roditelji će moći da prijave svoju decu na konkurs isključivo putem portala e-Uprava.

– Ovogodišnji konkurs raspisujemo za više od 14.000 beogradskih mališana u 318 beogradskih vrtića. Deca iz 17 gradskih opština upisaće se u državne predškolske ustanove ovog proleća – najavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić.

Uputstvo za elektronsko prijavljivanje na konkurs može se pronaći na sajtu portala e-Uprava (https://euprava.gov.rs/media/Uputstva/Uputstvo_za_roditelje_eVrtic.pdf).

Predškolske ustanove pribavljaju ostalu potrebnu dokumentaciju po službenoj dužnosti, tako da nije potrebno njeno donošenje u pisanoj formi.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite i slično, biće omogućeno elektronsko konkurisanje, ali svu dodatnu dokumentaciju koja potvrđuje pripadnost nekoj od navedenih kategorija treba dostaviti na imejl-adresu željene predškolske ustanove.

Dinamika ovogodišnjeg konkursa odvijaće se prema sledećem rasporedu:

– preliminarne liste upisane dece biće istaknute 5. juna;
– roditelji čija deca ne budu primljena po konkursu ili oni koji ne budu zadovoljni odlukom upisne komisije o tome gde im je dete raspoređeno, mogu da predaju žalbe od 5. do 14. juna;
– upisne komisije razmatraće žalbe roditelja od 15. do 23. juna.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.7 ° C
15.8 °
13.7 °
96 %
1.5kmh
0 %
Пон
23 °
Уто
25 °
Сре
20 °
Чет
25 °
Пет
18 °