-0.3 C
Belgrade

Razboji za tkanje za korisnike Dnevnih klubova za penzionere na Čukarici

Klub za penzionere u Žarkovu, kao jedan od najaktivnijih u Gradu, radi u postojećim epidemiološkim uslovima sa manjim brojem korisnika. Nekima od njih druženje i aktivnosti u klubu veoma znače, pa poštujući sve epidemiološke mere, nastavljaju da dolaze u svoj omiljeni prostor.

Klub u Ulici Milana Jovanovića posetili su danas članica Veća opštine Čukarica Stana Lukić i rukovodilac Dnevnih klubova Gerontološkog centra Miloš Minić.

Naime, Gradska opština Čukarica donirala je klubu u Žarkovu, kao i novootvorenom klubu u Železniku, razboje za tkanje na kojima će korisnici imati priliku da nauče veštinu izrade tkanih predmeta. Ovoj divnoj tradicionalnoj veštini podučiće ih radni terapeuti koji su ih već uveli u tajne štrikanja, heklanja, vezenja, bustovanja vune, tvilinga, oslikavanja svile i izrade torbi od papira.

Prisutne korisnice veoma je obradovao poklon opštine Čukarica i drago im je da će uskoro učiti kako da tkaju šalove, pelerine i druge predmete.

Članica Veća Stana Lukić istakla je da opština već godinama podržava rad i aktivnosti kluba u Žarkovu, kao i kluba u Železniku koji je otvoren neposredno pred početka epidemije.

„Klub u Žarkovu je bio jedan od najaktivnijih i opština je sa radošću izlazila u susret i pomagala opremom i učešćem u manifestacijama i proslavama rođendana, međutim epidemija je trenutno zaustavila redovna okupljanja, mada se nadamo da će uskoro klub opet biti mesto okupljanja i druženja čukaričkih penzionera. Pripremajući se za nove aktivnosti, ali i sa željom da sadašnji posetioci nauče neke nove veštine doneli smo dva razboja za tkanje na kojima će naše penzionereke uskoro početi da rade“, rekla je Stana Lukić podsetivši na izuzetnu saradnju koju opština Čukarica ima sa Gerontološkim centrom i Dnevnim klubovima.

Ovo je samo jedan od vidova podrške koje opština pruža sugrađanima u penziji vodeći računa da svojim sugrađanima omogući kvalitetno provedeno vreme u trećem životnom dobu. Takođe, i prilika da se uključe i mlade žene koje žele da nauče nove veštine starih zanata.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti