26.9 C
Belgrade

Razvoj gradske železnice

Predsednik GO Barajevo Slobodan Bata Adamović prisustvovao je danas prvom sastanku srpsko-ruskog naučnog i tehnološkog saveta za implementaciju projekta „Beogradski dijametri” u hotelu „Hilton” na kojem je bilo reči o razvoju gradske železnice i unapređenju mreže šinskog sistema saobraćaja u Beogradu.

Događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko, predsednici prigradskih beogradskih opština, koje će biti u sistemu Bg voza, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i predstavnik ruske kompanije „Sinara”.

Vesić je rekao da je projekat „Bg voz” jedan od dva najznačajnija projekta u Beogradu, te da se šinski podsistem priželjkuje u Beogradu već decenijama.

On je pojasnio da su Bg voz i metro potpuno dva različita projekta koji čine jedinstvenu celinu, ali se razvijaju potpuno odvojeno.

Govoreći o značaju Bg voza za Barajevo, predsednik Adamović je istakao da je ovaj projekat od  posebnog značaja, zbog toga što povezuje centar grada sa Barajevom za samo 35 minuta.

Očekujemo da će za četiri godine biti izgrađena dva koloseka, a polasci u špicu će biti na svakih 20 minuta. Ovo je važno ne samo za kvalitet života naših sugrađana, već smatram da će i vrednost zemlje i nekretnina u Barajevu značajno porasti, kao i da ćemo postati atraktivniji za investiranje – istakao je predsednik Adamović.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...