13.9 C
Belgrade

Regionalno povezivanje mladih umetnika na izložbi Pogledi 2022 u Galeriji 73

Proteklog četvrtka u Galeriji `73 svečano je otvorena Kolektivno-tradicionalna izložba „Pogledi 2022”. Na izložbi su predstavljeni radovi dvadesetčetiri umetnika koji dolaze iz Srbije i Republike Srpske.

Ova izlozba ima nameru da predstavi likovno stvaralastvo kao i da ukaže na perspektive mladih umetnika u kategoriji do 35 godina. Ove godine po prvi put izložba „Pogledi 2022” ima regionalni karakter i rezultat je kulturne saradnje Galerije `73 sa institucijama iz Banja Luke i Trebinja.

Na ovaj način likovni stvaraoci su po prvi put dobili podršku institucija koji su ih selektovale u skladu sa propozicijama Umetničkog saveta. Na ovogodišnjoj smotri mladih stvaralaca osnovna poruka je da se umrežavanjem i kulturnom saradnjom jačaju veze i persperktive umetničkih stvaralastva.

Izložbu u Galeriji `73 je svečano otvorila v.d. direktorka Galerije `73 Mirela Pudar, ističući da je veoma važna institucionalna podrška mladima. “Njihova kreativnost, talenat, posvećenost profesiji kojom se bave svakako treba podržati“, istakla je gospođa Pudar i dodala da je u planu da se u narednom periodu ova izložba organizuje u regionu.

O radovima mladih umetnika govorila je istoričarka umetnosti i likovna kritičarka Mirjana Radojčić koja je autorka teksta u Katalogu, a ugledni profesor Slavoljub Caja Radojčić, član Umetničkog saveta Galerije `73 je svečano proglasio izložbu otvorenom.

Izložbu „Pogledi 2022“ podržala je Gradska opština Čukarica, kao i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Izložba đe u Galeriji `73 trajati do 3. maja 2022. godine.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13.4 ° C
13.8 °
11.7 °
82 %
1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
26 °