2.5 C
Belgrade

Reka Beograđana i gostiju prestonice na četvrtom po redu Good Food & Wine Festivalu na Sava Promenadi

Četvrti po redu Good Food & Wine Festival, privredno–turistička manifestacija, koja je okupila više od stotinu privrednih subjekata, proizvođača tradicionalne hrane, vina i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona, održana je na Sava Promenadi i u potpunosti je prevazišla očekivanja organizatora. Reka Beograđana i gostuju prestonice hrlila je na najlepši kej u glavnom gradu, pa je više hiljada posetilaca provelo savršenu subotu i otišlo kućama zadovoljno sa ove, sada već tradicionalne manifestacije.

Svečanom otvaranju Festivala prisustvovali su predstavnici Grada Beograda, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, brojne medijske ekipe, kao i više od stotinu izlagača. Sajam je zvanično otvorila Danijela Vićentijević ispred Ministarstva, dok je u ime novinarskog žirija, sačinjenog od uglednih urednika i predstavnika vodećih beogradskih medija, nagrade najuspešnijim izlagačima i prijateljima Festivala uručila Sanja Lubardić Anđelković, urednik RTV Studio B.

U sunčanu subotu posetioci Festivala na najlepšem beogradskom keju dali su sebi oduška, pa su uživali u najfinijim domaćim proizvodima: od najboljih vina, rakija, preko zlatiborskih pršuta, vojvođanskih kobasica, sireva, džemova, voda i napitaka, do kolača, pita i sladoleda. Za goste Sajma priređen je i bogat i raznovrstan kulturno-umetnički program u okviru kojeg su nastupali folklorni ansambli, pevačka i kulturno-umetnička društva, uz održavanje radionica starih zanata i revije šešira.

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. Festival se je i ove godine održan pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vidimo se i sledeće godine na Good Food & Wine festivalu!

beogradski.rs / Promo

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °