19.4 C
Belgrade

Rekonstruisan jedan od najstarijih vrtića na Balkanu

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović obišla je danas rekonstruisani vrtić „Kraljica Marija”, koji je izgrađen 1926. godine i jedan je od najstarijih vrtića na Balkanu.

Vesna Vidović je podsetila da je donator za izgradnju ovog vrtića bila kraljica Marija Karađorđević, po kojoj je vrtić i dobio naziv.

– Grad Beograd je izdvojio sredstva za kompletnu rekonstrukciju ovog objekta. U toku prošle godine urađena je fasada, potpuno je saniran krov, zamenjeni su dečji toaleti, unutrašnji radovi su kompletno urađeni, tako da deca danas imaju kompletno uređen prostor za boravak. Na taj način, ne samo da se brine o tome da deca borave u bezbednom i zdravom prostoru nego se i čuva istorija našeg grada – poručila je Vidovićeva.

Prema njenim rečima, za ovu godinu je budžetom Grada predviđeno dodatnih 200 miliona dinara za tekuće održavanje vrtića na teritoriji Beograda.

– Pored toga, nastavićemo sa izgradnjom novih objekata i proširenjem kapaciteta, kako bi svi beogradski mališani našli svoje mesto u vrtiću. Najvažniji projekti na kojima svi posvećeno radimo se upravo odnose na decu i drago mi je da mališani sada mogu da uživaju u još jednom uređenom kutku, novom mestu za druženje i igru – rekla je Vesna Vidović.

Ona je poručila da Grad Beograd, pored brige o najmlađim sugrađanima, takođe brine o zaposlenima u predškolskim ustanovama.

– Grad je, pored poklon-vaučera koje su dobili svi zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, obezbedio i novogodišnju čestitku za sve zaposlene u predškolskim ustanovama u iznosu od 6.000 dinara, a u narednom periodu očekuje se i isplata solidarne pomoći – rekla je zamenica gradonačelnika.

Dušanka Jovičić, direktorka vrtića, izrazila je zadovoljstvo što je ovaj vrtić konačno posle dugog niza godina obnovljen, a njegovi kapaciteti prošireni. Ona je ujedno pozvala decu Savskog venca da se na sledećem konkursu upišu u ovaj vrtić.

Zamenik predsednika opštine Savski venac Uroš Tripković je poručio da očekuje da će izvedeni radovi znatno doprineti boljem funkcionisanju ove ustanove i da je najvažnije što će još jedna grupa najmlađih sugrađana imati toplo, bezbedno, čisto i uredno okruženje, kakvo i zaslužuju.

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Nenad Radić.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
17.6 ° C
17.8 °
16.4 °
82 %
2.1kmh
0 %
Чет
23 °
Пет
26 °
Суб
27 °
Нед
22 °
Пон
22 °