12.6 C
Belgrade

Rekonstrukcija instalacija javnog osvetljenja

Važećim Statutom Grada Beograda, obezbeđivanje javnog osvetljenja bivših prigradskih opština je povereno JKP “Javnom osvetljenju“ Beograd. Uzimajući u obzir stanje instalacije na teritoriji predmetnih opština, preduzete su izvesne radnje koje imaju za cilj integraciju u gradski sistem, kao i njeno brže unapređenje, održavanje i adaptaciju. Tim povodom, u toku je realizacija aktivnosti koje ilustruju ovu nameru, ogledajući se prevashodno u radovima zamene dotrajalih i tehnološki prevaziđenih svetiljki, novim, sa visokoefikasnim LED izvorima svetlosti.

Posledice rekonstrukcije instalacije javnog osvetljenja na teritorije beogradske opštine Sopot su poboljšanje parametara kojim se opisuje sjajnost puteva, ograničava blještanje, omogućava bolje sagledavanje prepreka, raskrsnica, priključaka, petlji, ali i horizontalne signalizacije na putevima mešovitog saobraćaja.

Radovi na teritoriji opštine Sopot su u toku, planiraju se novi, u reonu naselja Popović, Parcani, Ralja, Stojnik, Trešnja, a neke od ulica na teritoriji opštine koje su u novom, LED ruhu, su Kosmajski trg, Rada Jovanovića, Šumadijska, Jelice Milovanović.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...