16.8 C
Belgrade

Rekonstrukcija odvojka Ulice Danice Aćimac u Velikoj Moštanici

Gradska opština Čukarica je otpočela radove na rekonstrukciji odvojka Ulice Danice Aćimac u naselju Velika Moštanica, koji je bio u veoma lošem stanju i nije uređivan gotovo dve decenije. Radovi su obuhvatili kompeltnu rekonstrukciju postojećeg puta sa dodatnim proširenjem i izradom nove kolovozne konstrukcije i novih asfaltnih slojeva u ukupnoj dužini od oko 300 metara.

Radove su obišli pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i član Opštinskog veća Čedomir Sovtić.

„Gradska opština Čukarica se trudi da pruži podršku preduzetnicima koji su pokrenuli svoju proizvodnju, te smo tako uložili sredstva kako bismo rekonstruisali prilaz do porodičnog gazdinstva Tabaković, koje je 2018. godine dobilo nagradu Grada Beograda za najboljeg poljoprivrednika. Ovo porodično domaćinstvo se prostire na 4 hektara, a 55 ari je pod plastenicima, te će rekonstrukcija i proširenje puta umnogome olakšati transport gotovih proizvoda“, istakao je pomoćnik predsednika GO Čukarica Nikola Aritonović naglašavajući da je Opština iz svog budžeta izdvojila oko 5 miliona dinara za rekonstrukciju ovog puta.

Član Opštinskog veća Čedomir Sovtić je istakao da se, pored ove ulice, u naselju Velika Moštanica radovi izvode i u Ulici 22. decembra, a takođe se privode kraju pripremni radovi za asfaltiranje Goričke ulice u Sremčici. Sovtić je kazao da će iz opštinskog budžeta biti uređene i ulice Porodice Mihailović, Stojana Simića i Siluanova u naselju Sremčica, podsećajući da je nedavno završena izgradnja trotoara u Avalskoj ulici u Železniku na mestu gde je nedostajao, tj. do raskrsnice sa Ulicom Petra Drapšina.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °