17.6 C
Belgrade

Rekonstrukcija toplovodne mreže u Ulici Miloša Obrenovića u Obrenovcu

U toku su završni radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže na prostoru Ulice Miloša Obrenovića. Radove je obišao Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac.

Čučković je rekao da se radovi na rekonstrukciji u ovom delu grada privode kraju.

– Krenuli smo pre nekoliko godina i polako, sistemski i inženjerski dolazimo do kraja glavne ulice. Od početka do njenog kraja ona je u dužini od kilometar i 200 metara, uradili smo i njen asfaltni zastor i to je prižilo mogućnost da ovaj prostor bude potpuno uređen – izjavio je Čučković.

– Što se tiče grejne sezone spremamo se kroz uređenje havarije koja je bila pored suda u Ulici Prote Mateje i to će biti završeno do početka sezone. Takođe, imamo intervencije na svim slabim tačkama u Ulici Vuka Karadžića i novu grejnu sezonu po starim cenama ćemo sačekati spremni – poručio je Čučković.

Boris Ivković, direktor Javnog komunalnog preduzeća Toplovod ”Obrenovac” je rekao da se trenutno izvode radovi na zameni cevovoda u dužini od 200 metara.

– Tokom radova trudimo se da budemo što racionalniji i kompletne mašinske radove obavljaju radnici toplovoda. Planiramo da radove od Ulice Ljube Nenadovića do Zdravkovićeve završimo do 15. avgusta – rekao je Ivković i detaljnije objasnio sam proces rekonstrukcije.

– Pored osnovnih radova na cevovodu mi stavljamo i jedan prečnik veće cevi, što će obezbediti nekoliko desetina megavata dodatne energije u ovoj zoni grada i koju ćemo širiti sa završetkom ”Treće magistrale” – naglasio je Ivković.

beogradski.rs / GO Obrenovac

Najnovije

Belgrade
clear sky
17.6 ° C
17.8 °
16.4 °
48 %
4.6kmh
0 %
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
17 °
Суб
11 °
Нед
16 °