16.6 C
Belgrade

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Ljube Rankovića u Ostružnici

Sanacija ulica, rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnja saobraćajnica, samo su su neke od aktivnosti koje počinju sa dolaskom lepog vremena i stvaranjem uslova za njihovo izvođenje. Tako je protekle nedelje počela sanacija dva kilometra kolovoza u dve veoma prometne ulice u naselju Sremčica, u Doljanskoj ulici i Ulici Žila Verna. Na veliko zadovoljstvo stanovnika naselja Ostružnica, danas su počeli radovi na rekonstrukciji vodvodne mreže u Ulici Ljube Rankovića u dužini od 1850 metara.

Radove su obišli predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, zamenik predsednika Branislav Ćelić, pomoćnik predsednika Nikola Aritonović i član Veća Miroslav Todorović.

Predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić u razgovoru sa građanima je istakao da će osim nove vodovodne mreže, žitelji Ulice Ljube Rankovića dobiti i javnu rasvetu na mestima gde nedostaje.

„U ovoj značajnoj saobraćajnici biće postavljeno 26 stubova javne rasvete od okretnice autobuske linije 91 do kraja naselja, a vrednost ovih radova iznosi 2,7 miliona dinara. Ono što je najvažnije za stanovnike Ostružnice, ali i za okolna naselja na Čukarici, je svakako činjenica da se trenutno radi projektna dokumentacija za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda (PPOV) Ostružnica, a ujedno se radi i na projektovanju oko 28 km primarne i sekundarne fekalne kanalizacije za naselje Ostružnica. Ovo je glavni preduslov da se radi kanalizacija za naselja koja pripadaju Ostružničkom kanalizacionom slivu: Umka, Pećani, Rucka, Velika Moštanica, Ostružnica i deo Sremčice (zapadno od Beogradske ulice)“, istakao je Kolarić dodajući da je Gradska opština Čukarica ušla u program „Čista Srbija“, što će omogućiti ne samo da građani dobiju kanalizaciju, nego i da se više ne zagađuje zemlja, odnosno da se otpadne vode prerađuju i da u čistom obliku odlaze u Savu.

Pomoćnik predsednika Nikola Aritonović je podsetio da su žitelji jedne od najdužih ulica u Ostružnici u prošlosti imali problema sa čestim kvarovima na dotrajalim azbestnim cevima i kao rezultat toga povremene prekide u vodosnabdevanju.

“Stare azbestne cevi biće zamenjene novim, polietenskim, a radovima, koje sprovode ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, biće omogućeno urednije i kvalitetnije snabdevanje vodom stanovnika ovog dela Ostružnice“, rekao je Aritonović.

beogradski.rs / GO Čukarica

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °