9.6 C
Belgrade

Renovira se fasada vrtića „Lipa“

Starogradski vrtić „Lipa“ Predškolske ustanove „Dečji dani“, u Solunskoj 19, uz obnovljeno dvorište i nove sprave za bezbrižnu igru mališana, uskoro će krasiti i obnovljena fasada.

Zahvaljujući opštini Stari grad, kako je nedavno i najavio predsednik centralne gradske opštine Radoslav Marjanović, u toku su radovi na renoviranju i obnovi oronule fasade ovog objekta, koji je izgrađen davne 1976. godine.

 „Opština Stari grad želi da našim najmlađim sugrađanima omogući da svoje detinjstvo provedu u uređenom i bezbednom okruženju. Vrtić „Lipa“ će uskoro dobiti novu fasadu i uz već obnovljeno dvorište imaće sve uslove za bezbrižno odrastanje najmlađih Starograđana. Radove finansira gradski sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, ono će se odvijati fazno, tako da će mališani moći da koriste deo dvorišta. Ukupna investicija iznosi 6,7 miliona dinara, a rok za njihov završetak je 45 radnih dana, naravno ukoliko vremenski uslovi to dozvole“, rekao je predsednik Radoslav Marjanović i naglasio da će opština nastaviti sa ulaganjem u starogradske vrtiće i obnovu njihovih dvorišta.

„Želim da se zahvalim predškolskoj ustanovi, ali i svim roditeljima mališana i predškolaca, kao i našim sugrađanima, koji su svojim predlozima inicirali da uradimo, obnovimo i uredimo vrtiće, škole, dečja igrališta i javne površine na našoj opštini. Važno je da slušamo predloge građana i zajedno od našeg grada i opštine napravimo još bolje mesto za život” – poručio je predsednik Marjanović.

Direktorka PU „Dečji dani“ Sanja Lazović kaže da je vrtić „Lipa“ namenski izgrađen 1976. godine, i da je od tada fasada prilično propala.

„Važno je da stalno unapređujemo i poboljšavamo uslove za boravak dece u vrtićima. Veoma smo zahvalni opštini Stari grad i predsedniku Marjanoviću što prepoznaju i uvažavaju potrebe najmlađih Starograđana i njihovih porodica, i što nas u tome svesrdno pomažu i podržavaju“, kaže Sanja Lazović.

Vrtić „Lipa“ je prilikom otvaranja važio za najsavremeniji, namenski izgrađen objekat kombinovanog tipa (vrtić-jasle). Površina objekta iznosi 1827 metara kvadratnih, dok je površina dvorišta oko 1000 kvadrata. Danas ovaj vrtić pohađa 330 dece, raspoređenih u 15 vaspitnih grupa.

„Naša „Lipa“ je jezgro promena obrazovno-vaspitnog sistema na novim osnovama programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, odnosno, prvi vrtić koji je ušao u njihovu intenzivnu primenu. Danas   je primer vrtića “po meri porodice” i predstavlja podršku ostalim vrtićima naše ustanove”, objašnjava Sanja Lazović i podseća da je u renoviranje dvorišta i nove rekvizite za igru dece „Lipe“ opština Stari grad  investirala više od 2 miliona dinara.

Naša opština je takođe početkom ove godine poklonila i 90 prečišćivača vazduha za radne sobe vrtića u kojima borave mališani Predškolske ustanove „Dečji dani“.

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.6 ° C
10.8 °
8.7 °
66 %
3.1kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
17 °
Чет
10 °
Пет
5 °